Şırnak'ın Silopi ilç


Şırnak'ın Silopi ilçesinde ihtiyaç sahibi  yüzlerce öğrenciye  eğitim hizmeti veren Silopi Eğitimciler ve Girişimci İşadamları Derneği (SEGİ-DER), 'Umuda Yelken Açmak' projesi kapsamında 42 öğrenciyle gittikleri Çanakkale gezisi dönüşünde, geçen hafta içerisinde kardeş okul programı kapsamında Şırnak’a gidip ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunan İnegöl Özel Safvet  İlköğretim Okuluna teşekkür ve nezaket ziyaretinde bulundu.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından finanse edilen Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında SEGİ-DER'in bünyesinde açılan okuma salonunda 253 öğrenci arasından seçilen 42 öğrenci, SEGİ-DER tarafından sürdürülen 'Yelken açmak projesi' kapsamında başarılı olan 21'i kız 42 öğrenci ile İnegöl Özel Safvet İlköğretim Okulu’nun idareci, öğretmen ve öğrencilerini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan Safvet Koleji Müdürü Bayram Yayla, “Geçen hafta içerisinde Şırnak’a kardeş okul kapsamında bir gezi düzenledik. Öğrenci ve velilerimizin yardımlarını ihtiyaç sahibi öğrencilere götürdük. Gördük ki, imkân olunca o bölgemizde de çok zeki ve başarılı öğrencilerimiz var. Yeter ki, o çocuklarımızın elinden tutulsun. Bu kapsamda da bölgede birçok etüt ve okuma salonları bulunan SEGİ-DER imkânı olmayan öğrencilerin elinden tutup onlara okumaları için çok güzel imkânlar sunuyor. Bu kapsamda da başarılı 42 öğrencisini ödüllendirip, Türkiye gezisine çıkarmış. Bu kapsamda da bizim okulumuzu ve öğrencilerimizi de ziyaret ettiler. Bu ziyaretle o bölgedeki öğrencilerimizin de ufuklarının açılması ve kendilerine büyük hedefler koymasını sağlayan SEGİ-DER yöneticilerine ve onların fedakâr öğretmenlerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim