TÜRKİYE CUMHURİYETİ´NİN KURUCUSUDUR

Mustafa Kemal Atatürk´ün tek dünya lideri olduğunu ifade eden ADD Şube Başkanı Birol Atay, “Türk milleti ne Atatürk´ten vazgeçebilir ne de O´nun devrim arkadaşlarıyla birlikte kurduğu Cumhuriyet´ten. Tam bağımsız, insan haklarına dayalı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Atatürk´ün önderliğinde, emperyalizme karşı kazanılan bağımsızlık savaşı ve sonrasında hızla başarılan aydınlanma devrimi ile kurulmuştur. Mustafa Kemal Atatürk tek dünya lideridir. Doğumunun yüzüncü yılında, yüz elli iki üyenin imzaladığı UNESCO belgesindeki tanımıyla; ‘Atatürk uluslar arası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı gözetmeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusudur.´ Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluş felsefesi, tam bağımsızlık ilkesi temelinde, O´nun düşünce ve eylemleri olan Kemalizm´dir. Bilim insanı Ahmet Taner Kışlalı´nın tanımıyla; “Kemalizm, ne Atatürk´ün bekçiliğidir ne de 1920 koşullarında yapılmış olanların toplamıdır. Kemalizm, demokratik toplumcu öze sahip, sürekli devrimcilik ilkesine dayalı, bir çağdaşlaşma ideolojisidir. Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil geleceğin öncülüğüdür.´ Mustafa Kemal Atatürk´ün Türk Milleti´ne gösterdiği hedef; akıl, bilim ve teknolojinin en son ilkelerine dayanan çağdaş, her alanda kalkınmış, uygar bir Türkiye yaratmaktır” diye konuştu.

YERLİ İŞBİRLİKÇİLER ATATÜRK´Ü DE, KEMALİZM´İ DE AŞAMAMAKTADIR

Atatürk´ün yaşamdan ve aramızdan ayrılırken sadece manevi miras bıraktığını belirten Atay, “Atatürk diyordu ki; ‘Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım akıl ve bilimdir. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin köklü zorluklar karşısında belki amaçlara tamamen eremediğimizi, akıl ve bilimi kılavuz edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişmesini inkâr etmek olur. Benim Türk Milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve bilimin kılavuzluğunu kabul ederlerse, benim manevi mirasçılarım olurlar.´ Atatürk, ‘Türk bağımsızlığını ve Türk Cumhuriyeti´ni sonsuza kadar korumayı ve savunmayı´ Türk gençliğine bırakmıştır. Türk gençliği ve Türk milleti de O´nun kendisine bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti´ni sonsuza kadar yaşatacak bilinçte, güçte, kararlıktadır. Bu gün Türkiye´yi bölmeyi, bir din devletine dönüştürmeyi amaç edinmiş emperyalizm ve yerli işbirlikçileri bu yüzden Atatürk´ü de, Kemalizm´i de aşamamaktadır” dedi.

Atay sözlerine şöyle devam etti: “Atatürk diyordu ki; ‘Yetişecek çocuklarımız ve gençlerimize, görecekleri tahsilin hududu ne olursa olsun, en evvel ve her şeyden evvel Türkiye´nin bağımsızlığına, kendi benliğine ve milli emellerine düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumu öğretilmelidir. Milletler arası dünya durumuna göre böyle bir mücadelenin gerektirdiği manevi unsurlarla donanımlı olmayan kişilere ve bu gibi kişilerden meydana gelen toplumlara hayat ve bağımsızlık yoktur´”

YETERİNCE SAHİPLENEMEMİŞLERDİR

“Ne yazık ki Atatürk´ün aramızdan ayrılışından sonra ülke yönetimine gelen siyasal iktidarlar Atatürk ilkelerini, devrimlerini ve manevi mirasını yeterince sahiplenememişlerdir. Bu süreçte Cumhuriyet´in temel değerlerinden ödünler verilmiş, ekonomiden milli eğitime kadar her alanda Kemalist politikalar dışlanmış, ülke kötü yönetilmiş ve karşı devrime yol açılmıştır. Son 15 yıllık siyasal İslam görüşündeki iktidar döneminde ise ülke bölünmenin, bir rejim değişikliğinin eşiğine gelmiştir. 2019 seçimleri, Parlamenter Sistemden Başkanlık Sistemine geçişin, bir geriye gidişin oylanacağı seçimler olacaktır. Atatürk diyordu ki; ‘Saygıdeğer ulusuma şunu öğütlerim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne dek çıkaracağı adamların kanındaki, bilincindeki öz mayayı çok iyi incelemeye dikkat etmekten hiçbir zaman geri kalmasın.´ Önümüzdeki süreçte, Türk milleti Atatürk´ün öğütlerini tutacak, ülkenin bölünmesi ve bir din devletine dönüştürülmesi gayreti içindeki emperyalizmin tasarımını bozacaktır. Türk milleti tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşüne devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk´ü yaşamdan ve aramızdan ayrılışının yetmiş dokuzuncu yılında sevgi ve saygıyla anıyoruz.” HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim