Son 10 yılda Bursa siyasetinde ağırlığını hissettiren İnegöl, artık siyasette ki etkinlik alanını daha da genişletti. Mobilyası, köftesi ve kaplıcalarının ardından artık İnegöl’ün siyasette ki gücüde Bursa’nın sınırlarını aştı. Bursa’dan bakan ve milletvekili çıkarmasının ardından, rahmetli Hikmet Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte İnegöl’ün siyasetteki etkisi her geçen yıl arttı.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti’li İnegöllü isimler Bursa siyasetinin en tepesinde görev almaya başladılar. AK Parti‘de Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İl Başkanı Ayhan Salman İnegöl’ü temsil ederken, eski Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in de etkisi dikkatlerden kaçmıyor. Uzun yıllar MHP çatısı altında siyaset yapan ve ardından İl Başkanlığına getirilen Hasan Toktaş, şimdilerde ise İYİ Parti’nin en etkili isimleri arasında yer alıyor.

İNEGÖLLÜ ADAY BOLLUĞU

2019 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde de yine İnegöllü isimlerin ne kadar yer bulacağı konuşuluyor. AK Parti’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut Başkan Alinur Aktaş ve eski Milletvekili Hüseyin Şahin’in ismi geçerken, İYİ Parti’nin olası Büyükşehir Belediye Başkan adaylarından birinin Hasan Toktaş olması bekleniyor.

AK Parti için ayrıca Yenişehir Belediye Başkanlığı için İnegöl’de faaliyet gösteren işadamı Ahmet Saka’nın, Keles Belediye Başkan adaylığı için ise, İnegöl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru’nun adı öne çıkıyor. Bir sürpriz aday adaylığı da Konya’nın Ilgın ilçesi için yapıldı. İnegöl’ün başarılı Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, AK Parti’den aday adaylığı başvurunu yaptı.

Editör: TE Bilişim