Salih İbrahim Kırcal

Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği tarafından, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen YGS öncesi, okulun üniversite sınavına giren öğrencilerine Rehberlik Semineri ve Moral yemeği verildi.
31 Mart Cumartesi günü saat 13.00’te İmren Köfte Salonunda verilen yemeğe, okul Müdürü  Mustafa Yıldırım, Müdür Yardımcısı Dilaver Babacan, Okul Aile Birliği Başkanı Engin Çoban, okulun öğretmenleri A. Metin Kürümoğlu, İsmail Çalışır, Mahmut Tokluoğlu, Ahmet Büyük, Mustafa İnbaşı, Hasan Eriş, Ayşe Mutlu, Funda Akbulut, Arzu Olgun, Nurdagül Erden  ve okulun onikinci sınıf öğrencileri katıldılar.
Moral Yemeğinin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, “Sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınav öncesi okul olarak bir farklılık yaparak öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla bu yemeği organize ettik. İnanıyoruz ki, öğrencilerimiz geçtiğimiz yıl gösterdiğimiz başarıları egale edip, daha büyük başarılara imza atarak, okulumuza yeni başarılar getireceklerdir. Bu duygularla sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi  Müdür Yardımcısı Dilaver Babacan ise, “Sağlık Meslek Lisesi olarak okulumuza artarak devam eden bir ilgi var. Bunun karşılıksız olmadığını görüyoruz. Geçen yıl 98 mezun verdik. 2011 yılında  57 Kişi üniversitelerin sağlıkla ilgili bölümlerine yerleşti. 53 Kişi de 2011 yılında Sağlık Bakanlığının  yaptığı  atamalarda başarılı oldu ve yurdun değişik yerlerinde çalışmaya başladı. Bunun yanında ataması olan bazı öğrencilerimiz de, hem çalışmakta hem de üniversite eğitimlerine devam etmektedirler” diyerek, sınava giren öğrencilerine başarılar diledi.
Konuşmaların ardından yemeğe geçildi. Yemek sonrası okulun edebiyat öğretmeni A.Metin Kürümoğlu’da, “Allah’ın verdiği nimetlerinden dolayı hamdederiz. Yarınki sınava girecek öğrencilerimize Allah zihin açıklığı versin. Tüm öğrencilerimizi Öncelikle vatanımıza, milletimize, ailelerine hayırlı evlatlar kılsın. Başarılarının devamını getirsin” şeklinde dualar etti.
Öğrencilere moral motivasyon veren Rehberlik  Öğretmeni Ayşe Mutlu ise, öğrencilerden, sınavda rahat giyinmelerini, yanlarında mutlaka su bulundurmalarını, bir soru üstünde fazla takılmamalarını, daha sonra vakitleri kalırsa o soruya geri dönmelerini,  aşırı kaygılı olmamalarını ama  aşırı rahat da davranmamalarını isteyerek, sınavla ilgili bazı taktiklere değindi.
Seminer ve Moral Yemeği, öğrencilerin türkü ve şarkı sunumları ile devam etti. Yemeğe katılan öğretmenlerin de tek tek duygu ve düşünceleri alındıktan sonra günün anısına çekilen fotoğrafla program sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim