İnegöl ve Bursa’yı A

-İnegöl ve Bursa’yı Ankara’daki “Bilinçli Yatırımcı” Konulu Kompozisyon Yarışması Türkiye Finalinde Temsil Edecekler-
SML’nin Başarılı Öğrencileri Ödüllendirildi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’nın    sermaye piyasalarına yönelik farkındalık oluşturmak, “Bilinçli Yatırımcı” yetiştirmek ve eğitim çağındaki gençlerden başlayarak tasarruf ve yatırım bilinci oluşturmak  amacıyla, ülke çapında  Ortaöğretim  öğrencilerine yönelik düzenlediği Kompozisyon Yarışmasının İnegöl elemelerinde dört öğrencisi, Bursa elemelerinde ise üç öğrencisiyle başarı kazanan ve Türkiye elemelerinde İnegöl’ü ve Bursa’yı temsil edecek olan  İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerini makamında kabul eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk,  başarılarından dolayı tebrik etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleşen kabulde Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım, öğrencileri yarışmaya hazırlayan edebiyat öğretmeni  A. Metin Kürümoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Engin Çoban, Öğretmen Emine Kaya ve dereceye giren öğrenciler katıldı.
Kabul sırasında yarışmalarla ilgili bilgiler veren Okul Müdürü Mustafa Yıldırım, “Okul olarak sağlık alanındaki çalışmalarımızın yanında, yapılan tüm yarışmalara katılarak okulumuzu temsil ediyoruz. Geçtiğimiz yıl da dört öğrencimizle iki farklı yarışmada ilçemizi Bursa’da temsil ettik fakat Türkiye elemelerine katılamamıştık. Bu yarışmaya ise  okulumuzun katılması zorunlu tutulmamış, isteğimize bırakılmıştı. Edebiyat öğretmenimiz  A. Metin Kürümoğlu’nun ısrarlı tutumu sonucunda dört öğrencimizle yarışmaya katıldık ve ilçede ilk dört dereceyi biz aldık. Öğretmenimizin  ve öğrencilerimizin ısrarlı tutumları sonuç getirdi ve okulumuz Bursa’da üç derece alarak, Bursa’yı  Ankara’da temsil etme hakkı kazandı. Bu konuda öğrencilerimize danışmanlık yapan edebiyat öğretmenimiz A. Metin Kürümoğlu’na  ve bizleri makamında kabul ederek onore eden Milli Eğitim Müdürümüze de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Yarışma ile ilgili hazırlık süreci ve son yıllarda yapılan yarışmalarda alınan başarılı sonuçlar hakkında bilgi veren  edebiyat öğretmeni A.Metin Kürümoğlu ise, “Başta okul idaremiz olmak üzere, bize yaptığımız çalışmalarda hep destek olundu. Öğrencilerimizle bir aile ortamı içinde bu yarışmalara hazırlandık. Gayretlerimizin sonucunu da aldık. Çok mutluyuz. Bizi kabul ederek onurlandıran Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Baştürk’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin gösterdikleri bu başarıdan duyduğu mutluluğu dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk’de,  “İnegöl’ü temsil ederek Bursa’da üç derece almanız ve Türkiye elemelerinde hem ilçemizi hem de ilimizi temsil etmeniz bizi çok sevindirmiş,  hatta gururlandırmıştır. Sağlık Meslek Lisesi, İnegöl’ün göz bebeğidir. Özellikle sağlık alanında göstermiş olduğu başarılar, her yıl istihdama yönelik katkıları bilinmekte ve takdir edilmektedir. Kültürel faaliyetlerde de bu güzel okuldan bu sonuçların çıkması bizi çok sevindirmiştir. Kutluyorum. İnşallah Türkiye elemelerinden de iyi haberler gelecektir. Ankara’ da derece alamasak bile bu sonuç iyidir. Bursa’nın on yedi ilçesi içinde İnegöl olarak hep ön plana çıkıyoruz. Diyebilirim ki, yapılan faaliyetlerin yüzde ellisi İnegöl’den, yüzde ellisi diğer 16 ilçeden çıkmaktadır. Bu anlamda İnegöl’ün İl bazında önemi büyüktür. Bu duygularla dereceye giren Şerife Bilgili’ye, Hilal Sağınç’a ve Tuba Uğantaş’a başarılarının devamını diliyorum. Onları yarışmaya hazırlayan edebiyat öğretmenleri  A. Metin  Kürümoğlu’na, Okul Müdürü Mustafa Yıldırım ve  tüm okul personeline bundan sonraki çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, başarılı öğrencilere, birer adet Mustafa Kemal  Atatürk’ün “Nutuk” eserini hediye etti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim