Ramazan Bayramında artan yoğunluk ve sürücülerin dikkatsizliği nedeniyle her yıl yüzlerce hayatın kazalarda sönmesine sebep olduğunu ifade eden İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, sürücüleri uyararak, küçük tedbirlerle güvenli yolculuğun mümkün olduğunu belirtti.

GÖZ KAPAKLARINDA AĞIRLIK HİSSEDİLİNCE MOLA VERİLMELİ

Sürücülerin en az 6-7 saat uyuduktan sonra yola çıkması gerektiğini ifade eden Bahattin Korkmaz, “Kazaların çoğu varış noktasına ulaşmak üzereyken meydana geldiği için, gidilecek yere yaklaştıkça hızlanmamaya dikkat edilmeli. Gözlerin karıncalanması, esneme, göz kapaklarında ağırlık, ensede gerginlik hissedildiğinde mola verilmeli” dedi.

KÖTÜ MANZARALARA ŞAHİT OLMAMAK İÇİN DİKKATLİ OLALIM

2014 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde 147 bin 423 trafik kazası meydana geldiğini, kazalarda bin 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 95 bin 825 kişinin yaralandığını belirten Bahattin Korkmaz, “Ramazan bayramında olsun, diğer bayramlarda olsun karşılaşılan kötü manzaralara şahit olunmaması için, herkesin trafikte daha dikkatli olması gerekiyor. İlçemizde ve Bursa'da trafiğin yoğun olduğu yerlerde ve şehirlerarası karayollarında, Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan trafik önlemleri arttırılmıştır. Araç sürücülerinin de herhangi bir can ve mal kaybı gibi üzüntü verecek kazalara sebebiyet vermemeleri ve karışmamaları için, trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istiyoruz. Sürücülerin uykusuz, yorgun, dalgın ve alkollü olarak araç kullanmamaları, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali yapmamaları, araçlarında karşılaşabilecekleri aksiliklere karşı çekme halatı gibi malzemeleri bulundurmaları büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARAÇLARINIZIN BAKIMINI YAPTIRIN

Korkmaz, ayrıca Ramazan Bayramında herhangi bir aksilik yaşanmaması için, bazı önerilerde bulunarak, “Yola çıkmadan önce araçlarınızın bakımını yaptırın. Aşınmış lastiklerinizi de mutlaka değiştirin. Uykunuzu almadan direksiyona geçmeyin” dedi.

Trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birisinin hatalı sollama olduğuna dikkat çeken Şoförler Odası Başkanı Korkmaz, “Sollama kurallarını ihlal etmeyin ve emniyet kemerinizi mutlaka kullanın. Uzun seyahatlerde 2 saatte bir mola verin. Lastiklerinizin hava basıncını kontrol edin. Islak zeminde virajlara girerken daha düşük vitesler kullanın ve direksiyonda sert hareketlerden kaçının” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim