Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın kış mevsiminde aç, açıkta veya sokakta kimsenin kalmaması için gerekenlerin yapılması talimatı üzerine, sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlerin tek tek tespit edilmesi, bu durumdaki kişilerin kamu misafirhanelerine, buralarda yer olmaması durumunda ise otel ve pansiyonlara yerleştirilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 İldeki Valiliklere talimat verildi. İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi de bu kapsamda her yıl yaptığı bu yılda devletin şefkat elini kimsesizlere uzattı.

SOSYAL DEVLET

İnegöl Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardım Vakfı ile İnegöl Belediyesi ekipleri, İnegöl´de yardıma muhtaç vatandaşların soğuk kış günlerinde sokaklarda kalmaması için harekete geçti. İnegöl Kaymakamlığı, Sosyal Yardım Vakfı marifetiyle devletin şefkat elini bu tür insanlara uzatıyor. Sosyal Yardım Vakfı, alınan ihbarlarla muhtaç olan insanların yardımına koşarken, sokakta veya aç açıkta kalan vatandaşlara hem maddi hem de manevi anlamda destek veriyor. İnegöl Kaymakamı Ali Akça, devletin sosyal yüzünü İnegöl´de de göstermek için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

MEMLEKET İSTERİM

Sosyal devlet olmanın gereğini İnegöl´de de yansıtmak için çaba sarf ettiklerini kaydeden Kaymakam Ali Akça, “Vicdan sahibi olan insanlarız ve insanlığın gereğidir bu aslında. Devlet bu konuda vicdanlı olduğunu hissettiriyor. Bizde Sosyal Yardımlaşma Vakfımız marifetiyle seri davranarak insanlarımıza destek vermeye çalışıyoruz. Cahit Sıtkı Tarancı´nın bir şiiri var çok severim; Memleket isterim, ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; kış günü herkesin evi barkı olsun. Bizlerde ekiplerimizle birlikte hiçbir vatandaşımızın sokakta kalmasına, aç kalmasına asla razı olamayız. Bu yönde gerekli destekleri vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımız çevrelerinde bu durumda olan insanlar varsa bizlere veya belediyemize bildirmeleri halinde gerekli çalışma yapılacaktır” dedi.

BELEDİYEDEN KONTEYNIR EV

İnegöl Belediyesi de sosyal belediyecilik kapsamında kimsesizlere her yıl olduğu gibi bu yılda kucak açıyor. Yardıma muhtaç olan, ekonomik gücü olmayan vatandaşlara her ay gıda yardımında bulunan İnegöl Belediyesi, soğuk kış günlerinde sokakta kalan kimsesiz vatandaşlar içinde geçen yıl başlattığı konteynır ev uygulamasını bu yılda sürdürüyor. Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde kalacak bir yeri olmayan vatandaşların sokakta kalmalarına razı olmayan İnegöl Belediyesi, sokakta kaldığı tespit edilen kişileri eski Huzurevi binasının yerinde kurulan konteynır eve yerleştirip, her gün yemek ihtiyacını da karşılıyor.

ELHAMDÜLİLLAH GÜÇLÜYÜZ

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valilere ve Kaymakamlara yönelik konuşmasında, “Eğer ilçenizde yatacak yeri olmadığı için gece sokaklarda kalan, yiyeceği olmadığı için yatağa aç giren, yakacağı olmadığı için soğukta titreyen, giyeceği olmadığı için dışarı çıkmaya utanan, defteri, kalemi olmadığı için okula gidemeyen, bakacak kimsesi olmadığı için sersefil olan, velhasıl yardım eli uzatabilecekken ihmalden dolayı mağdur olan tek bir kişi dahi varsa, açık söylüyorum, çok büyük bir vebal altındasınız demektir. Çünkü bu milletin, bu devletin elhamdülillah bu söylediklerimi zorda bırakacak acziyeti yok, elhamdülillah güçlüyüz, bu imkanlarımız var. Her valiliğe, her kaymakamlığa sürekli olarak zaten biz devletin imkanlarını aktarıyoruz, tüm bu sıkıntıları çözebilecek, tüm bu ihtiyaçları giderebilecek düzeydeyiz. Eskiden devletin kendine hayrı olmadığı dönemlerde bu tür eksikler, ihmaller belki mazur görülebilirdi ama bugünün Türkiye´sinde böyle bir görüntüyü asla kabul edemeyiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim