Dün Cuma namazı öncesinde, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mevlid-i Şerif okutulan caminin bitmesi için yaklaşık 1 milyon liraya ihtiyaçlarının olduğunu ifade eden Somuncu Baba Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Sevim, İnegöllü hayırseverlerden caminin tamamlanabilmesi için destek istedi. Kaba inşaatı biten ve zemin katı geçici olarak ibadete açılan camide, şuan 10 tane hafızın eğitim aldığını belirten Necmettin Sevim, cami tamamen bitmediği için vatandaşların taleplerine cevap veremediklerini ifade etti.

500 ADET SOMUNCU BABA EKMEĞİ DAĞILITDI

Dün Cuma namazı öncesinde Somuncu Baba Camii İmamı Recep Yazıcı tarafından Mevlid-i Şerif okunmasının ardından, İlçe Vaizi Sami Kencik, Kutlu Doğum ile ilgili sohbet verdi. Cuma namazının ardından cami cemaatine 500 adet Somuncu Baba ekmeği dağıtıldı.

5 HAFIZ ANKARA’DAKİ SINAVI KAZANDI

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Mevlid-i Şerif okuttuklarını belirten Somuncu Baba Camii ve Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmettin Sevim, “Camimizde 1 yıldır hafızlık eğitimleri veriliyor. Bu sene Ekim ayında icazet töreni yapacağız. 5 hafızımız, Ankara’da yapılan hafızlık sınavlarına girdiler ve kazandılar. Hafızlık eğitimine çok talep var. Sınıfları çoğaltmak için caminin bitirilmesi gerekiyor. Camimizi ibadete çabuk açabilmemiz için hayırseverlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Camimizi Ramazan ayına yetiştirmeye uğraşıyoruz. Kubbe sıvası bitti. 800 ila bir milyon lira arasında bir ihtiyaç var. Şuana kadar da 800 bin lira civarında bir masraf yapıldı. Bu miktarın tamamı da hayırseverler tarafından karşılandı. Şuan da 10 tane hafızlık eğitimi alan öğrenci var. Bunların 9 tanesi burada kalıyor, 1 tanesi evine gidiyor. Burada kalanların ihtiyaçları da derneğimiz tarafından karşılanıyor. Bu büyük eser, mahallemizin ve bölgemizin kalkınmasına ve dönüşümüne hız katacak. İnegöl'deki iş adamlarımızın da katkıları ile camimizi tamamlamayı ve bir merasimle açılışını yapmayı hedefliyoruz. Mesudiye Mahallesi Somuncu Baba Camii ve Kur'an Kursu yapılması için bugüne kadar destek veren, emeği geçen hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz" dedi.

1200 KİŞİ AYNI ANDA İBADET EDEBİLECEK

Caminin kapasitesinin bin 200 kişilik olduğunu ifade eden Necmettin Sevim, “Camimiz çok amaçlı bir şekilde yapılıyor. Somuncubaba Camii 2 bin20 metrekareüzerinde640 metrekareinşaat sahası mevcut olup, toplam bin 200 kişi kapasiteli olacak. Kur'an Kursu, Gasilhane, Morg, cemaat için Kütüphane ve Okuma Salonu olacak. Camimizde yaşlı cemaatin üst katlara rahat çıkabilmesi için asansör sistemi uygulanacak. Camimizin etrafı yeşil alan olarak park şeklinde kalacak. Bu kadar çok amaçlı bir Cami ve Kur'an Kursu mahallemizin sürekli geliştiğini göz önüne aldığımızda sadece 5-10 yıllık süre için değil, 100-200 yıllık bir süre için mahallemizin ihtiyaçlarının giderilmesi anlamına gelmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim