İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLERİN SORUNLARI İLETİLDİ 

Ziraat Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile Telekonferans yöntemi aracılığıyla görüşen İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İnegöllü çiftçilerin sorunlarını aktardı.

Bursa’daki toplam 15 ziraat odası başkanı ile telekonferans yöntemi aracılığıyla görüşen Şemsi Bayraktar, tarımla alakalı sorunları ve temennileri dinledi. İnegöllü çiftçilerin sıkıntılarını dile getiren Sezai Çelik toplantı sonrasında açıklamalarda bulunarak şu ifadeleri kullandı;

SÜT FİYATLARINA ZAM GELMEDİ HAYVANCILIK ÖLÜYOR
“Bursa tarımındaki sorunları konuşarak temennilerimizi ilettik. Oda başkanlarımızın hemen hemen sorunları aynıydı. Tabi ilçe ilçelerde değişen sorunlarda gündeme geldi. Benim kendisine ilettiğim konulardan biri  biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde süt ile alakalı toplantı yapıldı ve zam gelmedi.  Anası olmazsa danası olmaz mantığıyla bu tür şeyler hayvancılığı öldürüyor. Ondan sonra devlet yeniden ucuz ucuz krediler vermeye başlıyor. Akabinde hayvan fiyatları yükseliyor yani bu işi bir türlü dengeleyemediler. Süt fiyatları makul seviyede olsa hayvancılığın daha canlı olacağı kanaatindeyiz.”

PANCAR ÜRETİCİSİ SIKINTILI
“Yine önümüzdeki Mart ayında pancar ile alakalı bir sözleşme yapılacak. Bu sene pancar ekecek çiftçiler fiyat tam belirli olmadığı için pancardan kaçtı. Yani biz fiyatın belirlenmesini istedik, bu konuyu da ilettim.”

ÇİFTÇİ ÜRETİYOR TARLA SAHİBİ DESTEKLEME ALIYOR
İnegöl’de birçok çiftçimiz tarlada ekim yapıyor fakat kiralamayı gerçekleştiremiyor. Çiftçi üretiyor, tarla sahibi desteklemesini alıyor. Bu da büyük bir yanlış bunu da ilettik. Tarlasını yine icara verip destekleme almayanlar da var. Bu sefer de ÇKS yapılmadığı için kayıt dışı başlıyor ve üretim planlaması yapılmıyor bu konuyu da ilettik. “

PATATES HARİÇ  İNEGÖLLÜ ÇİFTÇİLER SEZONDAN MEMNUN
“Bu sene patates haricinde İnegöl’de çiftçiler sezonu memnun geçirdi.  Bu konuları ilettik, sorunlar belli, diğer arkadaşlarımız da birçok konuyu dile getirdi. Bursa’da tarımla alakalı ne kadar sorun varsa hepsi dile getirilmiş oldu.”

Editör: TE Bilişim