Kamu bankaları, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için dört yeni kredi paketini hayata geçirirken, açıklanan paketleri değerlendiren İnegöl Genç İş Adamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, İnegöl’ün lokomotif sektörü mobilyayı kapsayan "sosyal hayatı destek" paketi sayesinde hem vatandaşların hem de mobilya üreticilerinin rahat bir nefes alacağını söyledi.


Kamu bankaları tarafından sunulan dört kredi paketi içerisinde yer alan “Sosyal Hayatı Destek Kredisi Paketi” kapsamında bireysel müşterilerin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet sektörlerini desteklemek amacıyla, yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3 bin TL, azami 30 bin TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade, aylık yüzde 0,55 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacak. Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarıyla anlaşmalar yapılacak.


MEMNUNİYETLE KARŞILANDI
Mobilya sektöründe faaliyet gösteren yüzlerce üyeye sahip olan İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdemir, kamu bankalarının yerli üretim mobilyada sunduğu düşük faizli kredi desteğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, bu sayede sektörde ciddi hareketlilik oluşacağını söyledi. Mobilyanın özellikle İnegöl’de, istihdamı en çok destekleyen sektörlerin başında geldiğini dile getiren Özdemir, "Söz konusu destek paketi, pandemi sürecinde alım gücü düşen özellikle düğün hazırlıkları yapan vatandaşlar açısından da oldukça olumlu" dedi.


CANSUYU OLACAK
Başkan Özdemir, destek paketinin üreticiler için bir nevi can suyu olduğunu belirterek, “Ödemelerin 6 ay sonra başlayacak olması birçok firmayı bu krediyi kullanmaya sevk edecektir. Kredilerin çeyiz, beyaz eşya, konut gibi sektörün birbirini tamamlayan diğer sektörlerle birleştirilmesi ciddi hareketlilik kazandıracaktır. Dolayısıyla böyle bir dönemde hayata geçirilen bu yeni düzenleme hem mobilya sektörü hem de mobilya ihtiyacı olan vatandaşlar için fayda sağlayacaktır. Yeni normalleşme sürecinde sektöre moral olacak bu desteklerin olumlu sonuçlarını bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim