30 Mart yerel seçimleri ile alakalı yapılan “Partiler arasında anlaşma yapıldı, oylar satıldı, satın alındı” şeklindeki iddialara, Saadet Partisi (SP) İnegöl Belediye Başkan Adayı Salih Berber sert yanıt verdi. Berber, bu iddiaları yayanlara “Anlaşma yapan da, oyları satan da, satın alan da şerefsizdir, ahlaksızdır, namussuzdur, adidir” dedi.

HEPİNİZ BİZİM KARDEŞİMİZSİNİZ

SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan, 30 Mart yerel seçimlerine  SP Belediye Başkan Adayı olarak katılan Salih Berber, “İki hafta önce 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri gerçekleşmiştir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerine, 6 ay önceden adayını açıklayarak, gece gündüz, soğuk sıcak demeden seçim günü son saatine kadar en güzel ve en iddialı şekilde, tüm teşkilat mensupları ile hazırlanan Parti, Saadet Partimiz olmuştur. İlçe halkımızın her bir ferdi, çeşitli mülahazalarla oylarını kullanmıştır. Seçim sonucu, Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkanlığını kazanmış, Belediye Meclisi üyelikleri ise AK Partili ve MHP’li üyelerden oluşmuştur. Seçimlerin ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Seçilen kardeşlerimize de hayırlı hizmetlerinde başarılar diliyoruz. Birçok değeriyle ülkemize örnek olmuş olan İnegöl’ümüz, siyasi hayatıyla da, Saadet Partisi olarak bizim de özel gayretlerimizle, ülkemize örnek olmuştur. Adaylığımız açıklanır açıklanmaz, hiçbir ayrım yapmadan, ilçemizdeki tüm siyasi partileri, belediye başkanlarını ve dernekleri ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde ‘birlik ve beraberlik’ mesajları verdik. Diğer partiler birbirini hainlikle suçladığı bir dönemde biz, tüm partilere ‘hiç biriniz hain değilsiniz, hepiniz bizim kardeşimizsiniz’ dedik. Bu davranışımız tüm ilçe halkımızın takdirini almıştır. Bu çerçevede yapılan 30 Mart 2014 Belediye Seçimleri ilçemizde büyük bir olgunluk ve hoşgörü ortamında gerçekleşmiştir” dedi.

İMANLI İNSAN MÜFTERİLERE İTİBAR ETMEZ

Ne yazık ki seçim sonrası, bazı kişi ve çevrelerce ‘partiler arasında anlaşma yapıldı, oylar satıldı, satın alındı’ şeklinde yalan ve iftiraların gündeme getirildiğine dikkat çeken Salih Berber, “Hiçbir açıklama yapmaya gerek kalmayacak kadar yalan ve iftira olan bu iddialar, arkadaşlarımız tarafından araştırılmış, iddia sahipleri birbiri ile yüzleştirilmiş ve bu iddiaların açıkça iftira ve yalan olduğu ortaya çıkarılmıştır. Buna rağmen maalesef bazı kişi ve çevreler bu yalan ve iftirayı dillendirmeye devam etmektedirler. Bunun için istemesek de, bu konuda basın açıklaması yapmak zorunlu olmuştur. Açık ve net olarak söylüyoruz ki, ‘Partiler arasında anlaşma yapıldı, oylar satıldı, satın alındı’ iddiaları tamamen yalandır, iftiradır. Bu beyan iman ve akıl sahibi insanlar için yeterlidir, ‘İmanlı İnsan’, yalanın ve başkasına iftira atmanın ne kadar büyük günah olduğunu bilir ve yalancılara ve müfterilere itibar etmez. ‘Akıllı İnsan’ da, azcık bir araştırma ve düşünme sonucu böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bilir, o da yalancılara ve müfterilere itibar etmez. Ne yazık ki, politik ihtirasları uğruna, imanlarını, akıllarını kirleten bir kısım kişi ve çevreler ile onların oyununa gelenler, bu yalan ve iftiraları doğrudan ve dolaylı olarak yaymaya devam etmektedirler. Bu yalan ve iftiralar, Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı olarak beni, İlçe Başkanımızı, Belediye Meclisi üyesi adaylarımızı, hanım ve gençlik kolları ile birlikte tüm teşkilat mensuplarımızı, ailelerimizi, bizi sevenleri ve hatta çocuklarımızı derinden üzmüş, mağdur ve mazlum durumuna düşürmüştür. Bu yalancılara ve iftiracılara dur demek, mağduriyetimizi ve masumiyetimizi ortaya koymak için bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk. İman ve akıl fukarası bu yalancı ve iftiracı kişi ve çevrelere, onların anlayacağı dilden cevap vereceğimiz için, ilçe halkımızdan bizi mazur görmelerini ve anlayışla karşılamalarını istirham ediyoruz” diye konuştu.

İSPATLAMAYAN DA ŞEREFSİZDİR, AHLAKSIZDIR, NAMUSSUZDUR, ADİDİR

“Partiler arasında anlaşma yapıldı, oylar satıldı, satın alındı” iddiasını, doğrudan ve dolaylı yollarla ortaya atanlara ve yaymaya çalışanlara, bunu dillendirenlere, “Anlaşma yapan da, oyları satan da, satın alan da şerefsizdir, ahlaksızdır, namussuzdur, adidir” diyen Berber, “Böyle asılsız iddiaları ileri sürüp de bunu ispatlamayanlar, ‘şundan, bundan duydum’ deyip sözünün arkasında durmayanlar, bu yalan ve iftirayı doğrudan ve dolaylı olarak ortaya atanlar, yayanlar, yayılmasına göz yumanlar aynı şekilde, şerefsizdir, ahlaksızdır, namussuzdur, adidir. Bu şekilde cevap vermek zorunda kaldığımız için ilçe halkımızdan, iftiraya uğradığımızı dikkate alarak,  tekraren bizi mazur görmelerini istirham ediyoruz. Tüm bu yalan ve iftiralara rağmen biz, hakkı tebliğe devam ediyoruz, beddua değil, dua ediyoruz. Çünkü biz Saadet Partilileriz, Milli Görüşçüleriz. Dinimizi ve O’nun önderi Peygamber Efendimizi kendimize örnek edinmişiz. Yüce Allah Hucurat Suresi 6. Ayetinde şöyle buyuruyor; ‘Ey iman edenler, herhangi bir fasık size bir haber getirecek olursa, onu iyice tahkik edin, doğruluğunu araştırın. Yoksa, gerçeği bilmeyerek, birtakım kimselere karşı fenalık edip, sonra yaptığınıza pişman olursunuz’. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, insanları hakka davet için Taif’e gitmiş fakat Taifliler Peygamber Efendimizi taşlamışlar ve şehirden çıkarmışlardı. O şartlarda dahi Peygamberimiz beddua etmemiştir. Biz de O’nu örnek alarak, bize iftira atanlara dua ederek karşılık vermek istiyoruz; Ya Rabbi, yalancıları ve iftiracıları, şerefini, onurunu, izzetini, namusunu, aklını, izanını yitirenleri sana havale ediyoruz, sen bunları en kısa zamanda hayırlı şekilde ıslah eyle. Biz Milli Görüşçüler, Saadet Partililer olarak, dün olduğu gibi bu gün de, ilçemizin ve ülkemizin tek kurtuluş çaresinin Milli Görüş-Saadet Partisi olduğuna inanıyoruz. Faizden, uyuşturucudan, aile içi ve toplumsal huzursuzluktan, savaştan, terörden, kavgadan bunalan insanımıza çare olacak Milli Görüştür-Saadet Partisidir. Milletimizin duasını, Rabbimizin Rızası kazanmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Saadet Partililer olarak, aldığımız oy oranı ne olursa olsun, hakka dayanan yeni bir dünyayı siz değerli ilçe halkımızla ve aziz milletimizle beraber kuracağımıza olan inancımızın tam olduğunu vurgulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim