Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, 2015 yılında ihale edilen ve yer teslimi yapılarak 2016 yılında temeli atılan Hocaköy barajının aradan 5 yıl geçmesine rağmen halen tamamlanamadığını belirterek, “İnegöl ve çevresinin 2060 yılına kadar ki su ihtiyacını karşılayacak olan baraj inşaatı atıl bir şekilde bekliyor. Yaşanan gecikmeden kaynaklı telafisi olamayacak derecedeki zarar büyümeye devam ediyor” dedi.

Baraj ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Başkan Hasan Eroğlu, “Saadet Partisi olarak ilçemiz hakkındaki önemli konuları gündeme getirmeye ve çözüm önerilerimizi sunmaya devam ediyoruz. Bugün sizlere büyük bir heyecanla başlayan ancak bir türlü tamamlanamayan bir proje hakkındaki görüşlerimizi bildireceğiz. Malumunuz olduğu üzere İnegöl’de kaliteli içme suyu problemi devam etmekte. Büyükşehir belediyesi ise bu sorunun kısmi çözümü olarak son birkaç aydır İnegöl’de bir alt yapı çalışması yürütüyor. Çalışmanın şu an hangi safhada olduğunu bilmiyoruz ancak neticesinde kaliteli bir içme suyuna kavuşup kavuşamayacağımızı göreceğiz. Özellikle ülkemiz genelinde yaşanan mevsimsel kuraklık sebebiyle ciddi bir su sorunu ile karşı karşıyayız. Bir yandan böyle bir sorunla karşı karşıya kalırken diğer taraftan bugün önümüzde içme suyu anlamında milyonlarca lira yatırım yapılmasına rağmen tamamlanamayan bir sorun bulunmakta” dedi.

‘Konumuz Hocaköy barajı’ diyerek açıklamasına devam eden Eroğlu, “2015 yılında ihale edilen ve yer teslimi yapılan, 2016 yılında temeli atılan Hocaköy barajı aradan 5 yıl geçmesine rağmen maalesef halen tamamlanamadı. Temel atma töreninde konuşan dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı barajın 2019 yılında biteceğini söyledi. Ancak aradan bir geçtikten sonra dönemin DSİ Bölge müdürü ise barajın 2020 yılında bitirileceğini ifade etti. Gelinen son noktada ise 2015 yılında 63 Milyon Liraya ihale edilen barajın %30’luk kısmı tamamlandı, 20 milyon lira civarında para harcandı ancak ödenek sıkıntısı sebebiyle proje atıl bir durumda kenara bırakıldı. Konuyla ilgili hükümet kanadından yapılan açıklamalarda 2020 yılı içinde barajın tekrar ihaleye çıkacağı ifade edilmişti. Ancak netice olarak İnegöl ve çevresinin 2060 yılına kadar ki su ihtiyacını karşılayacak olan baraj inşaatı atıl bir şekilde bekliyor. Yaşanan gecikmeden kaynaklı telafisi olamayacak derecedeki zarar büyümeye devam ediyor. Önceki seçim dönemlerinde iktidar partisi tarafından vatandaşlarımıza sürekli şu söylendi: “İnegöl Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve İktidar bizde olursa üçlü sac ayağıyla hizmete çabuk kavuşacaksınız, çarklar uyumlu işleyecek”. Ancak geldiğimiz noktada bırakın hizmete hızlı kavuşmayı, mevcudun tamamlanması dahi yapılamamakta. Büyükşehir yasasıyla yerel yönetimlerde eli kolu bağlanan İnegöl, şimdi de büyük yatırımlar hususunda geri bırakılmaya devam edilmektedir. Saadet Partisi olarak İnegöl’ümüz açısından uzun vadeli çözüm sunan ve hayati öneme sahip bu projenin bir an önce tamamlanması için tüm yetkililere, İnegöl’ün önde gelen kanaat önderlerine çağrıda bulunuyoruz. Yaşanabilir bir İnegöl için tüm gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim