başvuran 95 öğrenci, kayıt olabilmek için yetenek sınavında ter döktü.

Dün Kapalı Spor Salonunda başlayan yetenek sınavına ön kayıt yaptıran 20´si kız, 75´i erkek olmak üzere 95 öğrenci katıldı. 4 gün sürecek olan yetenek sınavı sonucunda 50 puan ve üzeri alan öğrenciler İnegöl Spor Lisesine kesin kayıt yaptırma hakkı kazanacak.

İnegöl Spor Lisesi 2015-2016 eğitim öğretim yılı ön kayıtlarının 15-24 Haziran tarihleri arasında yapıldığını belirten Müdür Orhan Atan, “Daha sonra TEOG sınavları açıklanmadığı için ön kayıtlarımız 28 Haziran Pazar akşamı mesai bitimine kadar uzatıldı. Ön kayıtlar sırasında yine TEOG´lar açıklanmadığı için müracaatlar sınırlı oldu. 20 kız, 75 erkek olmak üzere 95 öğrenci müracaat etti ve bu 95 öğrenciyi bugün yetenek sınavına aldık. Kapalı Spor Salonunda başladığımız yetenek sınavları 4 gün sürecek. 3 Temmuz Cuma günü değerlendirmesini yapacağız. Sonrasında kesin kayıt asil ve yedek listemizi ilan edeceğiz. TEOG sınavının yüzde 30´u, yetenek sınavının yüzde 70´ini alarak ikisini toplayacağız. Baraj 50 puan. 50 puanı geçen öğrencileri sıralayacağız ve 90 olan kontenjanımızı dolduracağız” dedi.

BOŞ KALAN KONTENJANLARI İÇİN TEKRAR SINAV YAPILACAK

Müdür Orhan Atan, “Görünen o ki, çan eğrisi nedeniyle yüzde 10´u doğrudan eleneceği için 90 kişilik öğrenci kontenjanımızı tamamlayamayacağız. Bunun için TEOG açıklandıktan sonra ikinci bir hak verilecek. 10 Temmuz´da ön kayıtlarımızı açacağız. 14 Temmuz´da ikinci yetenek sınavımızı da yaparak öğrenci alacağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim