Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen ‘Birden Binlere’ başlıklı Vakıf Haftası ve Ödül Töreni programına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya YANIK, vakıf temsilcileri ve Vakıf İnsan Ödülü alan hayırseverler katıldı.

Ecdat Yadigarı, Dünya Mirası Sultan Ahmet Camii’ne Birlikte Sahip Çıkıyoruz sloganı ile yola çıkılan ve 06.07.2017 tarihindeki imza töreni ile başlayan Sultan Ahmet Camii'nin restorasyonunu üstlenen Starwood Orman Ürünleri Onursal Başkanı Sayın Mehmet YILDIZ, medeniyeti geleceğe taşıyan katkısından dolayı Vakıf İnsan Ödülü'ne layık görüldü. 

Sayın Mehmet YILDIZ adına, Starwood Orman Ürünleri yönetim kurulu başkanı Sayın Hüseyin YILDIZ' a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından ödül verildi.

Restorasyon kapsamında caminin üst kurşun örtüsü sökülerek yenilendi, cami genelinde cephe temizliği yapıldı, içindeki ve dışındaki taş ve mermer kaplamalarının raspa, sağlamlaştırma ve ıslah çalışmaları gerçekleştirildi. Minareler restore edildi, çinilerin konservasyonu yapıldı. Ahşap ve sıva yüzeylerinde bulunan mevcut kalemişleri raspa edildi, özgün kalemişleri temizlenerek ihya edildi. Revaklı avluda özgün sıvalar sağlamlaştırıldı. Cami içi döşeme kaplamaları tamir edilerek ayrıca iç avludaki mermer döşemelerin, sütunların, cami bünyesindeki ahşap kündekarilerin kapsamlı konservasyonları yapıldı. Gerekli görülmesi durumunda güçlendirme çalışmalarının da yapıldığı restorasyon kapsamında, klasik lokmalı demir parmaklıklar tamir edilerek, dış avluda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi ve tuvaletler yenilendi

Hüseyin Yıldız, Mehmet Bey’in adına böyle bir ödülü almaktan sevinç ve onur duyduğunu, bu restorasyona bizimle ticaret yapan, bize hizmet veren, bizden hizmet alan ve tüm çalışanlarımızın katkısı olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim