Starwood Sahibi İşadamı Mehmet Yıldız tarafından restore edilmekte olan Sultan Ahmet Caminin yenilenme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 400 yıl sonra İnegöllü işadamı tarafından ilk kez restore edilen caminin 2020 yılı sonlarında tamamlanması bekleniyor.
Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından tarihi yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa'ya yaptırılan ve 6 minaresiyle bilinen 400 yıllık Sultanahmet Camii'ndeki restorasyon çalışmaları 2017 yılı Temmuz ayında başladı. Koruma Kurulu kararıyla caminin kuzeybatı köşesinde bulunan 17 santimetrelik eğimin tespit edildiği minaresi ikinci şerefesine kadar hasar olan taşları söküldü. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Sultanahmet Camii içinde ve dışında da restorasyon çalışmaları hızla sürdürülüyor. 

Starwood tarafından restore edilen camide çalışmalar sürmesine rağmen ibadette devam ediyor. İnegöl'de Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyan Mesleki Eğitim Kampusunu eğitime kazandıran işadamı Mehmet Yıldız, İstanbul tarihinin en büyük camisi olan Sultan Ahmet caminin de restoresini üstlenmesi İnegöllüleri gururlandırdı.

Editör: TE Bilişim