M.M. SAMDA İLKOKULU ÖĞRENCİLERİNDEN ANLAMLI GEZİ
Her yıl okullarda kutlanan ve bu yıl da 12-17 Aralık tarihlerini kapsayan Yerli Malı Haftası kapsamında Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu 4/G sınıfı öğrencileri öğretmenleri Serdar ERDAL rehberliğinde Starwood Orman Ürünleri AŞ’ye bir gezi düzenlediler.
Tutum, yatırım ve Türk malı kullanmanın öneminin vurgulandığı hafta etkinlikleri kapsamında öğrencilerin yaşadıkları bölgeye ait coğrafi işaretleri öğrenmeleri, Türkiye’de ama özellikle İnegöl’de üretilen ve yurtdışına satılan ürünleri tanımaları amacıyla yapılan gezide Samdalı öğrenciler fabrika içindeki simülasyon alanlarında üretimin farklı adımlarına şahit oldular.
Öğrencilere Starwood Orman Ürünleri AŞ’de üretilen ürünler, bunların pazarlama süreci ve ülke ekonomisine katkısı hakkında yapılan bilgilendirme sunumunun ardından işletmenin farklı alanlarını gezme ve tanıma imkanı tanındı.
Öğrencilerle birlikte geziye katılan Okul Müdürü Ahmet ÖNAL yaptığı değerlendirmede “Yerli tüketimin bilinçli olarak artmasının amaçlandığı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı, hem eğlenceli hem bilinçlendirici bir etkinlikle öğrencilerimizin yerli ürünlerin kullanımını önemsemelerini istedik. Bu kapsamda düzenlediğimiz gezide öğrencilerimiz, yakın çevrelerinde var olan ve ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kurumu tanıma fırsatı buldular. Hafta boyunca okulumuzda düzenlenecek etkinliklerde, tarımdan sanayiye kadar her alanda büyük önem taşıyan yerli üretimin önemini vurgulamayı sürdüreceğiz. Bu kapsamda 4/G sınıfı ile yaptığımız gezi süresince örnek davranış sergileyen öğrencilerimize, geziyi planlayan ve rehberlik eden öğretmenimize ve öğrencilerimizi misafir eden Starwood Orman Ürünleri AŞ çalışanlarına böyle önemli bir etkinliğe destek verdikleri için teşekkür ederim.” dedi.
Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu 4/G sınıfı öğretmeni Serdar ERDAL da gezi hakkında yaptığı değerlendirmede “Öğrencilerimin bu haftayı sadece yiyeceklerle hatırlanan bir hafta olarak düşünmeleri yerine tutumlu olmanın önemini, ülke ekonomisine katkı sağlamak için yerli ürün kullanmanın gerekliliğinin ve yakın çevremizde var olan kurumları tanıyıp ülke ekonomisine katkısının farkına varmalarını  istedik. Bu kapsamda yaptığımız gezide hem teorik hem de pratik pek çok deneyimi elde ettiler. Gezi sonrasında öğrencilerimizle yaptığımız değerlendirmede hepsinin birbirinden kıymetli deneyimleri olduğunu gözlemledim. Gezi boyunca yanımızda olan ve bizi destekleyen Okul Müdürümüz Ahmet ÖNAL’a, bize kapılarını açıp öğrencilerimize yaşattığı deneyim için Starwood Orman Ürünleri AŞ çalışanlarına, öğrencilerime ve her an desteğini esirgemeyen velilerime çok teşekkür ediyorum. Hepimiz biliyoruz ki yaşamımızda yaptığımız en iyi yatırım öğrencilerimizin gelişimi için yaptığımız çalışmalar, onların yaşamlarına bıraktığımız güzel izler olacaktır.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
 
 

Editör: TE Bilişim