Mehmet Taş Başkanlığ

Mehmet Taş Başkanlığındaki Ahıska Türkleri Sosyal ve Yardımlaşma Derneği yönetiminin, Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneğini ziyaretinde, İnegöl'ün il olması için yapılacak çalışmalarda tüm STK’lar birlikte hareket etmesi gerektiği dile getirildi.
Önceki akşam gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Mehmet Taş, “Posof ve Ahıskalılar aynı yörenin, aynı kültürün insanlarıdır. Böyle olduğu için birbirimize destek çıkmamız, İnegöl’ün yararına olacak her çalışmada birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Burada en büyük destek de zaten Başkan Hakan Ergül’den olacaktır. Posofluların geleneksel olarak yaptıkları seyranları var, bizler de 1 Temmuz 2012’de büyük Hınkal Şenliği düşünüyoruz. Bu konuda Başkanımızın bizlere yardımcı olacağından hiç şüphemiz yok" dedi.
Mehmet Taş, "Bir diğer önemli konu da, birkaç gündür gündemde olan İnegöl’ün Bursa’ya merkez ilçe olarak bağlanma veya il olması konusudur. Bununla alakalı 28 Nisan’da derneklerin bir toplantısı olacak. Daha önceki dernekler toplantısında bu konu gündeme gelmişti ama aradan 3-4 ay geçmesine rağmen halen bir ses çıkmadı. Bundan sonra tüm STK’lar birlikte hareket edelim diyorum" diye konuştu.
İnegöl’de yöresel anlamda faaliyet gösteren 24 tane dernek olduğunu belirten Posof Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Ergül ise, "Bizler de dernekler olarak yaklaşık 7-8 ay önce dernekler platformu oluşturduk. Bu konuda tüm derneklerimizin ilgi alakası çok fazla oldu. Hep birlikte İnegöl için birlikte hareket ederek faaliyetler yaptık. İlk olarak İnegöl’ün il olması konusunu gündeme taşıdık. Seçim döneminde dernekleri ziyaret eden tüm milletvekili adaylarına İnegöl’ün il olması için neler yapacağını sorduk. Kültürel derneklerin haricinde işadamları dernekleri ve Ticaret ve Sanayi Odası’da İnegöl’ün il olmasıyla ilgili Üniversitelerde bazı çalışmalar yaptılar. Bunların hepsini toparladık ve bir araya getirdik. Sonuç olarak bu konuyu Ankara’ya nasıl anlatırız, böyle bir çalışma başlattık. Belediye Başkanımız, iktidar partisi İlçe Başkanımız ve Milletvekilimizle görüşmeler yaptık. Fakat Ankara’daki tavra göre, yeni bir il ihdas edilmesi yönünde proje olmadığını ve bu konuda da çalışmalarımızın anlamsız olduğu gibi bir durum ortaya çıktı. Özellikle dernekler platformu adına sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’i ziyaret ettiğimde bana kendisi, AK Parti’nin bu şekilde il ihdas etme gibi bir çalışması olmadığını, bunun yanında yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ile ilgili yeni yasaların, kanunların çıkacağı şeklinde konuştu. Biz dernekler olarak karar mercii değiliz ama bu konuyu sürekli gündemde tutarak İnegöl’ün yıllardır hak ettiği il olma meselesini kabul ettirmeliyiz. Bizim yapacağımız sadece bunu gündemde tutabilmektir. İsteğimiz, ilçemizin hak ettiği yere gelmesidir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Mehmet Taş, Hakan Ergül'e çiçek takdim etti.

 

Editör: TE Bilişim