Dün saat 15.00’de Sedef Pastanesi VİP Salonunda düzenlenen basın toplantısına Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Bem Bir-Sen, Aile Hayatını İyileştirme Derneği, İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), Rehber-Der, İlim Yayma Cemiyeti, İshakpaşa Derneği, Fatih Derneği, Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD), Yıldız Gençlik Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, Mevlana Derneği, Dürri Yetimler Derneği, Psiko Tiyatro Derneği, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) ve HAYSİAD yöneticileri katıldı.

19 sivil toplum kuruluşu adına açıklama yapan Rehber-Der Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Doğan, “Biz İnegöl Sivil Toplum Örgütleri olarak, memleketimizde 12 yıldır devam etmekte olan istikrarın yanı sıra, halkıyla barışık başarılı bir yönetim sayesinde elde edilen gerek siyasi, iktisadi, diplomatik ve gerekse içtimai ve manevi sahalardaki büyük kazanımları son derece ehemmiyetli görüyoruz. Türkiye'nin kalkınıp güçlenmesinin yalnız memleketimiz için değil, Filistin, Suriye, Irak, Mısır, Doğu Türkistan ve Arakan gibi İslam topraklarında yıllardır devam etmekte olan, büyük acıların son bulması için de hayati önem taşıdığına bütün kalbimizle inanıyoruz. İnegöl STK'ları olarak ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bu seçimle ilgili görüşlerimizi paylaşma sorumluluğumuz vardır. Yaklaşmakta olan seçim ülkemiz için çok önemlidir. Tarihin bir dönüm noktasıdır. Bu seçimle milletimiz, Cumhurbaşkanını kendi seçecek, vesayet sistemi son bulacaktır. Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, bugüne kadar elde edilen bütün bu kazanımların korunması, ülkemizin hızlı yükselişinin devam etmesi ve mazlum İslam Dünyası'nın yegane ümitlerinin kırılmaması adına büyük ehemmiyet taşıdığı düşüncesindeyiz” dedi.

Halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanının, sadece halkın adamı olacağını ifade eden Doğan, “Bir takım baskı grupları Cumhurbaşkanını etkisi altına alamayacaktır. Türkiye'nin önemli iç ve dış sorunları vardır. Bazı uluslararası güçler ve onların uzantıları, Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, huzur bulmasını istememektedirler. Ülkesinde, bölgesinde huzuru, barışı ve adaleti tesis etme uğruna her daim çalışacak bir Cumhurbaşkanı gereklidir. İşte bu ulvi ve zorlu göreve gelecek olan Cumhurbaşkanı, sorunların üstesinden gelebilecek çalışma kapasitesine, bilgi ve tecrübeye sahip olmalıdır. 2023'te dünyanın en ileri on devleti arasına girme hedefi, büyük bir vizyon sahibi olmayı gerektirir. Seçilecek Cumhurbaşkanı, devlet tecrübesiyle, yaptıklarıyla, birikimiyle, çalışkanlığıyla, kendini ispat etmiş, halkın içinden gelen, halkını tanıyan niteliklere sahip olmalıdır” diye konuştu.

Dünya mazlumlarının umudu olan Türkiye'nin önünü açacak, ufuk sahibi, halkın seçimi ile gelmiş bir cumhurbaşkanının Türkiye’ye yeni bir dinamizm kazandıracağını belirten Hayrettin Doğan, “Güçlü liderliği, ferasetli kararları, ortak aklı konuşturan istişari yaklaşımı ve manevi değerlere verdiği önem ile söz konusu kazanımların birinci derecede vesilesi olan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının desteklenmesini milli, vatani ve vicdani bir görev olarak görüyor, sağduyu sahibi tüm vatandaşlarımızın da desteklerini esirgemeyeceklerini ümit ediyoruz. Özetle milletimizin beklentilerini karşılayacağına inandığımız başbakanımızın, Cumhurbaşkanı olmasını destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim