İnegöllü çevreciler Bekir Hamlakay ve Saadettin Aladağ, su israfına dikkat çekmek için kapı kapı dolaşarak broşür dağıtıyorlar. Son günlerde azalan yağışlar ve karın yağmamasına dikkat çeken iki çevre gönüllüsü, İnegöllüleri kuraklığa karşı uyarıyorlar.

İnegöl’de çevre dostu olarak tanınan Bekir Hamlakay ve Saadettin Aladağ, su israfına dikkat çekmek kendi imkanlarıyla bastırdıkları broşürleri İnegöl’de kapı kapı dolaşarak dağıtıyorlar. İnegöl’de vatandaşları suyu israf etmemeleri konusunda uyaran çevreciler, ‘Bir Damla Da Sen Kurtar’ sloganıyla insanların dikkatli olmalarını istiyor.

İSRAF ETMEMELİYİZ

Konu hakkında açıklama yapan Bekir Hamlakay, “Bütün canlıların yaşaması için lazım şey sudur. Her geçen gün küresel ısınma daha da tehlikeli hale geliyor. Buna ek olarak müsrifçe su kullanımı da eklenince, yağmur ve kar da yağmadığından barajlar ve göllerde kurudu. Bu hızla devam edersek, önümüzdeki yıllar da su petrolden daha kıymetli olacak. Bu konuda ben ve arkadaşım Saadettin Aladağ ile insanlara, hayvanlara faydalı olmak için bir çalışma başlattık. Suyu müsrifçe kullanan, israf eden insanları uyarıyoruz. Bazı insanlar bu uyarıları dikkate alırken, kimi de ne aynı tas aynı hamam misali devam ediyor. Ayrıca sanayi bölgesinde fabrikaların, kullanmış olduğu suların yüzlerce metre derinlikten çektiklerini vatandaş olarak biliyor muydunuz? Bunlarda yetmiyormuş gibi evlerde santrafüş motorlar yer altından su çekip kullanılıyor. Bu santrafüşlere su sayacı takılması gerekiyor. Buna ek olarak tarım sulama esnasında israf diz boyu. Kısacası yağmurlama değil de damlama uygulanıp israfı en aza indirmek gerekir. Su israfı hakkında vatandaşlar arasında küçük çaplı münakaşalar olsa da biz çevreci olarak mücadeleye devam diyoruz. Kendi imkanlarımızı kullanarak 3 bin adet broşür bastırıp, cadde ve sokakları gezerek evlerde, dükkanlarda vatandaşlara dağıtıp bilinçlendirmek ve su israfını en aza indirmek için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim