Hamzabey mahallesinde 10 yıl önce yapılan Boğazköy barajı dolayısıyla su altında kalan mezarlıkta yakınları bulunan vatandaşlar, suların çekilmesiyle ortaya çıkan mezarları ziyaret ediyorlar. Suların altında kaldığı zamanlarda sandalla baraj sularına açılarak mezarlığın üzerine gelip dua eden mahalle sakinleri, suların çekilmesiyle rahatlıkla mezarlara ulaşıyorlar.

Elektrik üretiminde kullanılan Boğazköy Barajı'nın yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçmesinin ardından, Hamzabey Mahallesi'nde 3 mezarlığın da bulunduğu araziler sular altında kaldı. Osmanlı'nın ilk şehidi Baykoca'nın türbesinin de yer aldığı Hamzabey Mahallesi'nin sakinleri, baraj kapaklarının açılıp suların çekilmesiyle yakınlarına ait mezarlara gidip, dua edebiliyorlar. Mezarların sular altında kaldığında ise  sandalla baraj sularına açılıyor. Can simitlerini takarak, kıyıdan yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan mezarlara ulaşan vatandaşlar, kabirlerin başında dua ediyor.

Aşırı sıcaklar ve elektrik üretimi için baraj kapaklarının açıklamasıyla sular altında kalan mezarlar ve eski mahalle köprüsü ortaya çıktı.

Açıklama yapan Hamzabey mahallesi muhtarı Sadullah Arda, "Sonbahar ve kış aylarında mezarlıklarımız sular altında kalıyor. Bizde bazen dua etmek için can yeleklerimizi giyip sandalla mezarlara yakınlaşarak dua ediyoruz. Aşırı sıcaklar ve baraj kapaklarının açılmasıyla şuan itibariyle sular çekildi ve mezarlar ortaya çıktı. Şimdi rahatlıkla gelip merhumlarımıza dua ediyoruz." Dedi.

Editör: TE Bilişim