İnegöl Bölge Trafik


İnegöl Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekiplerinin, önceki gün İnegöl Ankara arası yolun Kurşunlu Beldesi yol ayrımı mevkiinde yaptıkları kontroller sırasında, ticari bir aracın içerisinde ele geçirilen, Sultan isimli  2 yaşındaki erkek Aslan, Bursa Zoopark'ta koruma altına alındı.

Bir süre hayvanat bahçesinde misafir edilecek olan Sultan’ın, uluslararası sözleşmelerden dolayı ya geldiği ülkeye iade edileceği ya da ihtiyacı olan bir hayvanat bahçesine verileceği öğrenilirken, nesli tehlikede olan aslana bakarak uluslararası sözleşmeyi ihlal eden sahibini ise, 650 lirayla 3 bin 100 lira arasında bir cezanın beklediği bildirildi.

Bir otomobilin arkasında aslan görüldüğü ihbarıyla yolda tedbir alan ekipler, Afyonkarahisar'dan Çanakkale'ye götürülen 2 yaşındaki aslanın bulunduğu aracı durdurulmuş, durdurulan 41 ET 314  plakalı aracın özel bölümünde bir Aslanın  tutulduğu görülmüş, Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği ekipleri, Aslanın bulunduğu aracı ve Aslanın bakıcısı da olduğu bildirilen aracın sürücüsü Kurşunlu Jandarma Komutanlığına teslim edilmişti.

Jandarma ve İl Çevre Orman Müdürlüğü ekipleri, Aslanın bakıcısı ve sahibinin ifadesine başvurmuş,  Bakıcı Aydın K., hayvanın henüz 2 aylıkken İstanbul Kadıköy'de bir alışveriş merkezinde Serhat K. isimli arkadaşı tarafından satın alındığını, bakımı için kendisine verildiğini, 'Sultan' adını koydukları Aslanın bakımının zorlaşması üzerine Çanakkale'de yaşayan sahibinin çiftliğine teslim etmeye karar verdiklerini, Aslanı Çanakkale’ye  götürmek için yolma çıktıklarını söylemişti.

Gerekli araştırma ve soruşturma sürerken, el konulan aslan, Jandarma ve Çevre Orman Müdürlüğü ekiplerince Bursa Zoopark'a götürüldü. Burada özel kafeste ayrı bir bölümde bekletilen Sultan, uysallığıyla dikkat çekti. Bir süre Bursa Zoopark'ta rehabilite edileceği belirtilen  aslan, kısa süre sonra Karacabey'deki doğal barınağa alınacak. Sultan isimli 2 yaşındaki  aslan ya geldiği ülkeye iade edilecek ya da Türkiye'de ihtiyacı olan bir hayvanat bahçesine verilecek. Bursa'da 4 aslanın bulunduğu bölgede ayrı bir kafeste tutulan ve etle beslenen Sultan'ın uysal olduğunu

belirten bakıcılar, "Evcil olarak yetiştirildiği ortada. Çok sakin. Burada geçici süre misafir edeceğiz" dediler.

Bu arada, uluslararası sözleşmeler kapsamında nesli tehlikede olan aslana bakılmasının yasak olduğu, bu sebeple sahibine 650 lira ile 3 bin 100 lira arasında para cezası kesileceği bildirildi.

Editör: TE Bilişim