İnegöl’e bağlı


İnegöl’e bağlı, 174 hanede 620 kişinin yaşadığı, Osmanlı Paşalarından Kosova Savaşı kahramanı Sungurpaşa’nın Türbesinin bulunduğu Sungurpaşa köyünde, her yıl geleneksel olarak Sungurpaşa’yı anmak amacıyla düzenlenen Pilav Günlerinden biri daha geçtiğimiz Pazar günü saat 13.30’da Sungurpaşa’nın Türbesinin çevresindeki alanda gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Bursa İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Hüseyin Şahin, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Bursa Milletvekili Adayı Semih Özsaraç, SP İlçe Başkanı Bahri Urgun ve SP’li bazı Belediye Meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı İlkay Meriç, MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, HAS Parti İlçe Başkanı Zeki Anıl Gülşen ve yönetim kurulu üyeleri, HAS Parti Milletvekili Adayı Hasan Uçar, Müftü Vekili Hasan Tanrıkulu, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, bazı Oda ve Dernek başkanları, köy ve mahalle muhtarları ile köylüler katıldılar.

Köy camisinde Mevlid okutulup, dualar edilmesinin ardından Sungurpaşa’nın Türbesi ziyaret edildi. Katılanlara, köy halkı tarafından imece usulü 1 ton pirinç, 20 küçükbaş havan ve 350 tavuk etinden, 100 kilogram nohut kullanılarak 45 kazanda hazırlanan etli pilav, ayran ile birlikte ikram edildi.

Sungurpaşa köyünün tarihinin ve Pilav Günü etkinliğinin çok eski tarihlere dayandığını belirten Sungurpaşa köyü muhtarı Nurettin Türkan, Kosova savaşı kahramanı Osmanlı Paşası Sungurpaşa’yı andıkları bu etkinliği, gelecek nesillere de aktarıp devam ettirebilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Sungurpaşa köyünde Sungurpaşa'nın bir aşevi ve kervansarayı ve bir hamamının olduğunu kaydeden Muhtar Nurettin Türkan, "Sungurpaşa'yı her sene anıyoruz. Türbenin önünde kurban kesiyoruz. Katılanlara 20 tane küçükbaş hayvan, 350 tane tavuk kesip, 1 ton pirinçten yaptığımız pilav ile ayran ikram ediyoruz. Sungurpaşa adına Mevlid-i Şerif okutup, dualar ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim