Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda Süper Lig ile ilgili son kararını verdi. Süper Lig'in 2019-20 sezonu daha önce belirlendiği gibi 12 Haziran'da başlayacak. Süper Lig'de 7 takımın 'küme düşme kaldırılsın' başvurusu reddedilirken Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) belirlenecek takvime göre oynanacak. Maç günleri uygulanacak talimatlar ise TFF tarafından açıklanacak.

Corona virüs nedeniyle liglere verilen ara sonrası 20 Mayıs'ta Riva'da toplanan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi ile Kulüpler Birliliği, Süper Lig'in 12 Haziran'da tekrar başlaması için hemfikir olmuştu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye'nin mevcut şartlarını değişimini göz önünde bulundurarak, ligin başlama konusundaki kesin tarihi ise 28 Mayıs'ta yapacakları basın toplantısında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtmişti. TFF yönetim kurulunun toplantısı sona erdi. Süper Lig, daha önce belirlendiği 12 Haziran'da başlayacak. 7 takımın 'küme düşme kaldırılsın' başvurusu reddedilirken, Türkiye Kupası, belirlenecek takvime göre oynanacak.

Avrupa futbolunun patronu UEFA, 55 üye ülke federasyonundan, coronavirüs salgını sonrası tatil edilen 2019-2020 futbol sezonuyla ilgili alacakları kararı 28 Mayıs 2020'de bildirmelerini istemişti.

Fransa sezonu mevcut haliyle tescil ederken, Hollanda ise 2019-2020'yi iptal etmişti. Diğer ülkelerde olduğu gibi TFF de kararını bugün UEFA'ya sunacak.

Maçlara deplasmanlı bir şekilde devam edilecek ve takımlar bu süreçte 5 oyuncu değişikliği yapabilecek. Maçlarda uygulanacak bazı koronavirüs önlemleri ise şöyle:

-Statlarda maç günü bulunacak görevli sayısı kısıtlı olacak

-Basın akreditasyonları kısıtlanacak

-Görevli kişiler maçlardan 2 gün önce testten geçirilecek

Editör: TE Bilişim