Bursa İl Emniyet Müd


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü  ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğünün, uyuşturucu madde satıcılarına yönelik yürüttüğü 6 aylık takibin sonucunda geçtiğimiz Salı günü  sabaha karşı İnegöl’de yaptığı ve “Süpürge” adı verilen operasyonda, 30 ayrı ikamete yapılan baskınlarda yakalanıp gözaltına alınan 35 kişiden 19’u tutuklandı.

Uyuşturucu madde ve sokak satıcılığı yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik geçtiğimiz Salı günü sabah saat 04.00’de başlayan operasyona, İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bütün birimler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Narkotik ekiplerinden oluşan 250 polis ile Kurt cinsi Alfa isimli ve Labrador cinsi Chocolate isimli Narkotik köpekleri de katılmıştı.

Altı aylık süre içerisinde yürütülen takibin sonucunda belirlenen şahısların, Sinanbey mahallesi Mesudiye sokak ile Yenice mahallesi Refah sokakta 30 ayrı ikametine yapılan ve yaklaşık  iki saat süren operasyonda, bir ruhsatsız tabanca ile 500 gram esrar maddesi, 65 adet satışa hazır tek içimlik esrar ile  uyuşturucu maddelerin tartılmasında kullanılan bir adet hassas terazi ele getirilirken, 35 kişi gözaltına alınmıştı.

Alanyurt Sanayi Polis Merkezine getirilen, sorgulamaların ve gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından gruplar halinde adliyeye sevk edilen 35 kişiden 19’u ilk sorguları sonucunda tutuklandılar.

Tutuklanan M.Ç., Z.Ç., T.E., Y.C., Ş.Z., Y.Kınık, O.L., G.H., M.B., H.İ., A.U., F.K., İ.Ç., İ.T.Ç., G.K., N.Ç., S.E., V.K., M.I., cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilişim