Taban İshakpaşa Türbesinden Göreve Başladı

Alinur Aktaş´ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından boşalan İnegöl Belediyesi Başkanlığı görevine seçilerek getirilen Alper Taban, İshakpaşa türbesinde dua ederek göreve başladı.

Alinur Aktaş döneminde gelenek haline getirilen her Cuma günü bir camide bereket sofrası kurulma projesi bu Cuma İnegöl Belediyesi yeni Başkanı Alper Taban tarafından Kasımefendi camiinde sürdürüldü.

Sabah namazının ardından cemaate simit ve çay ikram edildi.

Bereket sofrası programının ardından Alper Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte İshakpaşa türbesine giderek dua etti.

Duanın ardından açıklama yapan İnegöl Belediyesi Yeni Başkanı Alper Taban, “Güzel bir Cuma günü bir aradayız. 8 Kasım itibariyle İnegöl Belediyesi Başkanlığı görevini getirildim. Bu günde değerli büyüklerimizin kabri başında dua edelim istedik. Duamızı yaptık. İnşallah kalan 17 aylık sürede verilen emaneti en güzel şekilde yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız. Görevimizin sonu geldiğinde emaneti en güzel şekilde o işi yapacak arkadaşımıza teslim edeceğiz. Rabbim inşallah hayırlı vazifeler yapmayı nasip etsin. Herkesin dualarını talep ediyorum.” Dedi.

HALKIN İÇİNDE OLACAĞIZ

İlk projenin sorulması üzerine Taban, “Bana göre en büyük proje halkın içinde olmaktır. Halkın yanında olmak. Milletimizin istek ve talepleri nelerdir? Cumhurbaşkanımızın bize de vermiş olduğu en önemle talimat buydu. Bizim devam eden projelerimiz var, bunları tamamlayacağız. Beraberinde de vatandaşımızın sorun olarak gördüğü yada sorun olmasa da öneri olarak şu da olsa daha iyi olur dediği her ne varsa bunları yerine getireceğiz” diye konuştu.

HİZMET BİNASI PROJESİ DEVAM EDECEK

Alinur Aktaş´ın başlattığı meydan ve belediye hizmet binası projesinin devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Taban, “Tabiki devam edecek. Temel çalışmalarına geliyoruz. İnşallah kaldığı yerden devam edecek. Herhangi bir durması söz konusu değil. Biz kendimize herhangi bir bina yapalım değil, şehrimizin insanı için  yapılacaktır. Mal mülk tamamen vatandaşa ait, anahtar vatandaşta. Cebimizde garanti oyumuz yok. Yarına çıkamayız belki. Bu süre içerisinde hizmet binasını tamamlayacağız. Saraylar yapılıyor ifadesini doğru bulmuyorum. İnsanlara hizmet verecek bir binayı inşa ediyoruz. hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim