İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban TÜKODER’e yer bulduklarını ama kendilerinin kapanma sürecine girdiklerini ifade etti.
2007 yılında beri İnegöl’de binlerce tüketicinin sorunlarına çözüm bulan İnegöl Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) dernek yeri bulamadığı için kapatacağını açıklamıştı.
Konu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, biz kendilerine geçici olarak bir yer bulmuştuk ama kendileri kapatma sürecine girdiklerini ifade etti dedi.
YENİ MUHTAR YERİ KULLANMAK İSTEDİ
Taban basın mensuplarına verdiği cevapta, “Yer bakıyorum araştırıyorum ama bununla alakalı bir yer teklifinde bulunuldu. Ancak bu nokta ile alakalı biz bununla alakalı kapatma sürecine girdik diye bir ifade de bulunuldu. Rıdvan Bey bir görüşme yaptı onlarla, yer tahsisi alakalı bir çalışma yaptığımızda bir yer istemiyoruz demişlerdi. Biz onlara geçici olarak İTSO’ya ait Kozahan’da müsait bir alan verecektik. Daha sonra belediyeye ait bir yere geçirecektik. Bu konu ile alakalı İTSO ile bir görüşme yapmıştık. Kendileri kapatma kararı aldılar. Orada şöyle bir sıkıntı oldu, normal şartlarda muhtarlık için yapılan bir yer vardı, lakin muhtar bey kullanmıyordu. Yeni seçilen muhtarımız ben yeri kullanmak istiyorum dedi. Birlikte kullanın dediğimiz de ise ben burayı kullanmak istiyorum şeklinde ifadesi olmuştu muhtarımızın” ifadelerini kullandı.
KAMU YARARINA OLANLARA NEDEN OLMASIN
Kendilerine sürekli bir yer talebi isteğinin geldiğini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bizden günaşırı yer talebi var. Bu noktada açıkçası bu boyutta bir yerimiz yok. Bunlarla alakalı kamu yararı gördüğümüz işlerde neden olmasın.”
GENEL KURULDA KAPANACAK
TÜKODER Başkanı Şükrü Sütçü ise geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, “Tüm İnegöl ve ülkemiz halkına hizmet vermeyi amaç edinerek açılan ve bugüne kadar da hizmet veren İnegöl Tüketiciyi Koruma Derneği hizmet verdiği iş yerinden çıkarıldığından ve Belediyemize yapılan müracaatlarda da yer temininin mümkün olmadığı bildirildiğinden ekonomik durumu nedeniyle yüksek kirayı karşılaması mümkün olmadığı gibi ekonomik durumu zayıf olan tüketicilere hizmet verdiğinden kira artışını da tüketicilere yansıtması mümkün olmadığından, Yönetim Kurulunun 12 Temmuz 2019 tarihinde yaptığı toplantı ile 3 Ağustos 2019 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul yapılması, çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise 25 Ağustos 2019 tarihinde ikinci toplantı ile Olağan Üstü Genel Kurulun yapılması kararını almak zorunda kalmıştır. İnegöl Tüketiciyi Koruma Derneği Olağanüstü Genel Kurulda Gelir gideri karşılamadığı için üyeleri ile yapılacak kurulda fesih kararı alarak ömrünü tamamlamış olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim