Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim modeliyle devam eden eğitimlerde, ihtiyaç sahibi öğrencilerin tablet eksiğini gidermek için “Eğitimde Birlik Akımı” sloganıyla 4 ay önce başlatılan kampanya sona erdi. İlk ve ortaokul düzeyinde ki ihtiyaç sahibi öğrencilere, peyderpey dağıtımları yapılacak.

Covid-19 salgını insan hayatında pek çok alanda değişime neden olurken, eğitim de pandemiden en fazla etkilenen alanların başında yer aldı. 2020-2021 eğitim öğretim yılının belirli sınıflar haricinde uzaktan eğitim modeliyle devam edeceğinin açıklanması sonrası, eğitimde fırsat eşitliği konusu gündeme geldi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin online eğitimlere katılabilmesi için 4 ay önce tablet kampanyası başlatılmıştı.

İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İnegöl Umuteli Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan duyuruda hayırseverlere çağrıda bulunuldu. Yapılan duyurular sonucunda toplanan destek paraları, Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfına iletildi. 4 ay süren kampanyada yaklaşık 900 Bin TL toplandı.

Toplanan paralar, Milli Eğitim Bakanlığı hesaplarına yatırıldı.

Bakanlıkça yapılan ihaleler sonucunda alınan tabletler, diğer illere olduğu gibi İnegöl’e de peyderpey gönderilmeye başlandı.

İHTİYAÇ ÖNCELİĞİ

Bakanlıkça peyder pey gönderilen tabletlerin, ihtiyaç sahibi çocukların önceliğine göre dağıtımına başlandı.

Bakanlıkça tabletler içine konulan SİM kartlar aracılığıyla, öğrencilerin eğitimi için her ay 20 GB internet desteği de sağlanacak.

Editör: TE Bilişim