Engellilere tekerlek

Engellilere tekerlekli sandalye kazandırılması amacıyla, geçtiğimiz yıl İnegöl Devlet Hastanesi tarafından başlatılan Mavi Kapak Kampanyasına okullarda  destek veriyor. Kaşıkçıoğlu ve İshakpaşa ilköğretim Okullarının ardından Turgutalp Anadolu Lisesi (TAL) öğrencileri de, topladıkları mavi kapaklarla Devlet Hastanesinin Kampanyasına destek oldular.
Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından toplanan kapaklar, dün okul bahçesinde düzenlenen mini törenle Devlet Hastanesi Başhekimi Fuat Erdem'e teslim edildi.
Törende konuşan Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Avni Okumuş, "Amaç, burada çocuklarımızı bilinçlendirmek ve bu bilinç doğrultusunda davranış kazandırılmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hastanemiz tarafından başlatılan kapak kampanyasına bir nebze de olsa katkı sağlayabildiysek, ne mutlu bizlere. Kısa zamanda öğrencilerimizin toplamış oldukları mavi kapakları Hastanemiz Başhekimine teslim ediyoruz" dedi.
Başhekim Fuat Erdem ise, "Engellilerimiz için geçtiğimiz yıl Sosyal Hizmet Bölümümüz ile başlattığımız Mavi Kapak Kampanyamız devam ediyor. Daha öncede iki okulumuz bize kapak desteğinde bulunmuştu. Kaşıkçıoğlu ve İshakpaşa İlköğretim okulları topladıkları kapaklarla kampanyamıza  destek verdiler. Bize destek veren üçüncü okulumuz ise Turgutalp Anadolu Lisesi oldu. Okulumuzun yaptığı bu etkinliği güzel bir sosyal etkinlik olarak görüyoruz. Böylece kurumlar arası iletişimi de güzel bir şekilde sağlıyoruz. Kampanyamıza devam edeceğiz. İnşallah bu kampanyamız başarı ile devam edecek. Güzel bir şekilde sonuçlandıracağız. Bu zamana kadar yaklaşık 1.5 tona yakın kapak toplandı. Mümkün olabilecek en yüksek miktarı yakalamaya çalışacağız. Her şey engellilerimiz için" diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler topladıkları Mavi Kapakları Başhekim Fuat Erdem'e teslim ettiler.

 

Editör: TE Bilişim