TARİH KOKAN SERGİ

Kuruluşun 50´nci yılının çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam eden İnegöl Mobilyacılar Odası, İnegöl mobilya tarihini günümüze taşıyan bir sergiye imza attı. İnegöl mobilyasının yaklaşık 70 yıllık mazisini anlatan “Geçmişten Günümüze” adlı Fotoğraf sergisi izlenime açıldı.

İNEGÖL´DE İZ BIRAKANLARIN FOTOĞRAFLARI

İlk olarak Mobiliyum AVM´de açılan sergiyi bir hafta içerisinde yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Oda Başkanı Özcan Ayhan, 50 adet fotoğrafta İnegöl´ün mobilya geçmişini anlatmaya çalıştıklarını belirtti. İnegöl mobilyasının nereden nereye geldiğinin görülmesini istediklerini belirten Özcan Ayhan, “Odamızın kuruluşunun 50´nci yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler yapmak istedik. İlk etkinliğimizde Boğazköy Barajında 600 üyemiz için 600 tane fidan diktik. Sonrasında oda olarak bir futbol turnuvası düzenledik. Üçüncü olarak da 40 yıl ve üzeri geçmişten günümüze fotoğraf sergisi. İnegöl´e emeği geçmiş mobilyacılarımızın eski fotoğraflarını ailelerinden, akrabalarından topladık, bu fotoğrafları büyüttük. İlk olarak Mobiliyum AVM´de sergiliyoruz. Bir hafta sonra da İnegöl AVM´de sergilemeye devam edeceğiz. Ağustos ayı içerisinde İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Kültür Sanat Festivalinde de bu sergimizi düzenleyeceğiz. İnegöl halkının bu sergiyi gezmesini ve İnegöl mobilyasının nereden nereye geldiğini görmesini istiyoruz. Birçok tanıdıklarını ve akrabalarını, İnegöl´e iz bırakanların fotoğraflarını burada göreceklerine eminim” dedi.

İLK MOBİLYA USTALARIMIZIN FOTOĞRAFLARI VAR

Sergi de özellikle ilk mobilya ustalarının fotoğraflarının yer aldığını ifade eden Ayhan, “Burada 1946, 1952 yıllarında çekilmiş, yaklaşık 70 yıllık fotoğraflar var. Bizim o zamanlarda bile mobilyayı düşündüğümüzü ve temelimizi gösteriyor. Bu temel sayesinde bugünlere geldik. Şuan devasa binalarda, büyük fabrikalarda üretim yaptığımızı o gün ki temellerden bugünlere yansıdığını görüyoruz. Bizde bu ustalarımızı hem analım hem de onlara bir teşekkür edelim istedik, geçmişimizi unutmayalım istedik. Bu nedenle özellikle bu fotoğraf sergisini açtık. Şuan da çok güzel bir ilgi var. Mobiliyum AVM´ye gelen en az 10 bin kişi aynı zamanda sergimizi ziyaret etti. Bütün İnegöl halkını sergimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İNEGÖL´ÜN 100 YILI AŞKIN BİR MOBİLYA TARİHÇESİ VAR

Sergiyi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç ve AK Parti Belediye Meclisi eski üyesi Süleyman Yılmaz ile birlikte gezen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu sergi için öncelikle Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan´a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Çünkü İnegöl´de mobilyanın bir tarihi ve tarihçesi var. Bunu yansıtabilmek adına gerçekten çok güzel bir projeye imza attılar. Önce iftar salonunda sergisi yapıldı. Şimdi de Mobiliyum AVM´de ve inşallah akabinde de festival sırasında sergisi yapılacak. İnegöl´ün 100 yılı aşkın bir mobilya tarihçesi var ve bugün şuan 3´ncü, 4´ncü kuşak olarak yapılıyor. Burada 40 yıl ve üzerinde tarihi olan 60, 70 ve hatta 80 yıllık fotoğraflar var. Eminim ki bu sergiyi gezenlerin hem gözleri yaşaracak, hem de beraberinde geldiğimiz noktayı daha iyi anlayabilmek adına herkesin çıkarabileceği dersler var. Dün buraya gelerek kendim de gezdim. Gerçekten emeği geçenleri kutluyorum. Çünkü belli bir kronoloji dahilinde çok güzel bir şekilde yıllara göre sunulmuş. Bu fotoğraflarda yer alan ağabeylerimizden hayatta olanlar var. Ama şuan 60´lı, 70´li yaşlardalar. Bunun yanında da birçoğu rahmetli olanlar var. Ben bu vesileyle İnegöl´e mobilya anlamında emeği geçen, katkısı olan ve rahmetli olanları minnetle, şükranla anıyorum. Allah nur içinde yatırsın. Oda Başkanımıza ve yönetimine de bu güzel çalışmalarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim