İnegöl Belediyesi’nin 8 yıldır düzenlediği kültür gezileri, bu yıl yapılan format değişikliği ile ‘Haydi İnegöl Ecdat Seni Bekliyor’ sloganıyla gerçekleştirildi. 18 yaşına giren her vatandaşın katılabildiği ve 18 Mart’ta ilk kafilenin ziyaretiyle başlayan Çanakkale gezisi, 10 Mayıs’ta yapılan tur ile sona erdi. ‘Tarihe Yolculuk’ olarak tek rota ile Çanakkale’ye gerçekleştirilen geziler kapsamında 65 sefer düzenlenirken, geziler kapsamında yaklaşık 2600 vatandaş Çanakkale’yi görme imkanı buldu.

1915 HATMİ ŞERİFİN DUASI ABİDEDE YAPILDI

1915’ten bugüne, 1915 kişiyle, 1915 hatmi şerif ile yapılan tarihe yolculuk gezilerinin finalinde, protokol üyeleri de vatandaşlarla birlikte Çanakkale’ye giderek finali orada yapılan dualarla gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile İnegöl Müftüsü Kazım Güzel’in katıldığı son turda, Şehitler Abidesi önünde okunan hatmi şeriflerin duası yapıldı.

TARİHE YOLCULUK

Vatandaşlarla birlikte şehitlikleri gezen protokol üyeleri, ardından Abide önünde hatmi şeriflerin duasını yaptı. İnegöl Müftüsü Kazım Güzel tarafından yapılan duaların ardından burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün çok heyecanlıyım. Çünkü bastığımız topraklar tarihe tanıklık etmiş topraklar. Göreve başladıktan sonra arkadaşlarımız bana şunu sordu; Başkanım kültür gezilerimiz var. Vatandaşlarımızı bu yıl nereye götürelim dediler. Benim de içimde hep bir uhde vardı; kültür gezilerimizi her zaman yaparız ama bu yıl tarihe yolculuk yapalım. Tarihimizi insanlarımız, vatandaşlarımız öğrensin düşüncesiyle bu gezilerin startını verdik. Şöyle de bir başlık attık ‘Haydi İnegöl Ecdat Seni Bekliyor’ dedik. Onun da altında şunlar vardı; 1915 tarihinden bugüne, 1915 kişiyle, 1915 hatmi şerif ile İnegöl’ümüz tarihe yolculuk yapıyor dedik. Allah razı olsun buraya 2600 vatandaşımızı getirdik. Yaklaşık 65 sefer düzenledik” dedi.

DAHA ŞUURLU YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

Bu etkinliklerde kendilerinin bir hedefi olduğuna da vurgu yapan Taban, “Biz bu topraklarda tesadüfi olarak yaşamıyoruz. Bugün dünya sathında yaşanan sorunları, problemleri, atılan adımları görüyorsunuz. Bütün oyunlar ve hesaplar kitaplar Müslümanlar üzerinde yapılıyor. Bizler daha şuurlu yaşamak zorundayız. Özellikle gençlerimize büyük işler düşüyor. Dolayısıyla kıymetli hemşerilerimizi buraya getirip tarih şuurumuzu yeniden ayağa kaldırmak istedik. Burada hükümetimiz çok güzel eserler yaptı. Biz bunları ne kadar iyi anlarsak ileriye daha sağlam adımlarla ilerleriz. Ben bu Çanakkale gezilerinin devletimizin bir politikası olmasını da canı gönülden arzu ediyorum. Öğrencilerimiz okullarından mezun olmadan önce muhakkak Çanakkale’yi görmeli. Böyle olduğu takdirde geçmişte neler yaşanmış, bugün neler yaşanıyor benzerini görüyoruz. Geçmişimizden örnek alıp geleceğimize de yön vermiş olacağız” diye konuştu.

Başkan Taban, bu yıl gezilere katılım yaş sınırının da 18’e indirildiğini hatırlatarak; “Bugün sizlerle birlikte gelmek nasip oldu. Hatimlerimizin duasını da burada yapalım istedik. Başlangıç tarihimizi de özellikle 18 Mart olarak seçmiştik. Bu yıl yapılan tarihe yolculuk gezilerinin geçmişten bir farkı da şuydu; eskiden yaş sınırı olarak çok daha üst yetişkinleri getiriyorduk. Bu yıl özellikle 18’e indirdik ki gençlerimiz de gelip buraları görsün istedik. İnşallah daha şuurlu, daha bilinçli bir şekilde geleceğe hep birlikte emin adımlarla ilerleyeceğimizden eminim. Geleceğimizin teminatı gençlerimize güveniyoruz. Şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim