YATIRIM İLİŞKİLERİNDE İLERLEMEK İSTİYORUZ

İki yıldan beri  Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Abdulloviç, 140 sene önce dedelerinin İnegöl’e gelmiş olduğunu, onların torunları olarak buraları yerinde görmek ve aile ilişkilerinden dolayı ziyarette bulunmak istediğini ifade etti. Ziyaretinin önemli sebeplerinden birinin, Türkiye ve İnegöl’le karşılıklı ekonomik yatırım ilişkileri kurmak olduğunu belirten Başkan Abdulloviç, “Biz Tataristan bölgesi olarak, daha çok Müslüman bir bölgeyiz. Bu yüzden Müslüman bölgeleriyle ilişkiler kurmak daha kolay ve faydalı olacaktır. Yatırım ilişkileri konusunda ilerlemek istiyoruz. İnşallah İnegöl’le güzel bir gelecek kurarız” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, seçimlerde aldığı başarıdan dolayı tebrik eden Abdulloviç, “Başarılarının devamını diliyorum. Aynı zamanda Başkanla yeni dönemde, yeni ilişkiler kurmayı da hedefliyoruz. Bu gezimiz, bizim açımızdan da başarılı bir gezi olur inşallah” dedi.  

ZİYARET ÖZELLİKLE FUAR ZAMANINA DENK GETİRİLDİ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Tataristan bölgesinden gelen çok değerli belediye başkanımıza hoş geldiniz diyorum. Saygıdeğer Başkan, aynı zamanda, İnegöl Mobilyacılar Odası eski  Başkanımız Hamdi İdil ağabeyimizin akrabası. Onun vesilesiyle kendisini tanıma imkânına sahip olduk. Seçim sahtı sürecindeyken, Hamdi Bey bize konuyu aktarmıştı. Ziyaret İnegöl’ün ticari potansiyelini daha iyi anlayabilmek için özellikle fuar zamanına denk getirildi. Kendileri 3 gün İnegöl’de misafirimiz olacak. Bir taraftan akraba ziyareti gerçekleştirirken, bir taraftan da şehrimizle alakalı tespitler yapacak” dedi.

DESTEK OLMAYA, KATKI VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ

İnegöl’ün, ticari faaliyetlerini ve potansiyelini sürekli geliştiren bir şehir olduğunu vurgulayan Aktaş, “İnegöllü mobilyacılar ve diğer sektörlerden  iş adamları, dünyanın dört bir tarafını geziyor. İlk bakışta uzak bir bölge gibi düşünülse de, yardımcı ve faydalı olabileceğimiz bir şey varsa, bu konuda kendilerine destek olmaya, katkı vermeye çalışırız. Özellikle hem dindaşımız olmaları, hem de burada Tatar kökenli vatandaşlarımızın yaşıyor olmasının, bu işin bir artısı olduğunu düşünüyorum. Genel anlamda kendileri şehriyle alakalı bir şeyler anlattılar. Ben de İnegöl’le alakalı bir şeyler ifade etmeye çalıştım. Fuar alanımızı gezecekler. İnegöl’ümüz ile alakalı tespitlerde bulunacaklar. İnanıyor ve ümit ediyorum ki, buradan önemli tespitler ile ayrılacaklar. Kendilerine başarı ve muvaffakiyetler diliyorum. Oradaki dostlarımıza dindaşlarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, günün anısına konuk Belediye Başkanı Ahmerov Seyrhan  Abdulloviç’e  fincan takımı ve çini hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim