Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Bugün Hamidiye mahallesi Hacımolla sokakta bulunan, özellikle aileler başta olmak üzere mahalle sakinlerine sıkıntı veren bu yapıyı yıkıyoruz” dedi.

Hamidiye mahallesi Hacımolla sokakta bulunan 367 ada, 34 nolu parselde bulunan eski yapının, 4 Şubat 2014 tarihli ve 116 sayılı Belediye Encümen kararına istinaden yıktırıldığını bildiren Taban, binada çökme durumu olduğunun tespit edilmesi ve yapının taşıyıcı sisteminin çöktüğünün görüldüğünü, halkın can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından tespit edildiğinden, belediye ekiplerince gerekli güvenlik önlemleri alınarak, binanın yıkımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bina ile ilgili mahalle sakinlerinin rahatsızlığı ve şikâyetinin de söz konusu olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Şehrimizdeki huzurun tesisine katkıda bulunmak amacıyla daha önce de vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, mahalle aralarında kalan metruk yapıların yıkımlarını gerçekleştirdik. Yıkımı tehlike arz eden yapıların yıkılması çerçevesinde, bu yıkımı da gerçekleştirdik” diye konuştu.

Şehrin fiziki yapısını bozan, imar sorunu teşkil eden, çevreye ve vatandaşa sıkıntı doğuran yapıların yıkımını gerçekleştirerek, çözüme kavuşturduklarını ifade eden Taban, son olarak yıkımı gerçekleştirilen binanın molozlarının, yıkım ekipleri tarafından kaldırıldığını söyledi.

Mahallelerindeki virane binanın, İnegöl Belediyesi tarafından yıktırılmasını takdirle karşılayıp belediyeye teşekkür eden vatandaşlar, virane binaların bulunduğu yerlerden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ve metruk olan bu yerlerin varlığından olumsuz yönde etkilendiklerini belirttiler.

 

Editör: TE Bilişim