İnegöl'e bağlı Gedikpınar Mahallesinde yapılan gölet için Çitli Mahallesindeki dereden yapılan kum çekimi nedeniyle heyelan tehlikesi yaşandığına dair haberleri değerlendiren Çitli Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, “DSİ’nin denetiminde yapılan bir çalışma. Bölgeden izinsiz bir şekilde kum alımı söz konusu değil ve şuana kadar da bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum yok ama yine biz konuyu yakından takip ediyoruz” dedi.

TAMAMEN DEVLETİN KONTROLÜNDE

Konu hakkında açıklama yapan Muhtar Mustafa Yılmaz, “2018 yılında başlayan Gedikpınar Mahallesinde ki göletin yapımı için dereden DSİ tarafından malzeme alınıyor. DSİ bana çalışmadan başlamadan gerekli belgeleri gönderdi. DSİ’nin denetiminde yapılan bir çalışma. Bu çalışmayla ilgili gerekli kontroller kurumlar tarafından yapılıyor. DSİ’ye ruhsatı Çevre Koruma, İl Tarım ve BUSKİ veriyor. Bu kurumlar onaylıyor ve takip ediyorlar. Valilikten gelip kontrol ediyorlar. Burası başıboş değil. Bölgeden izinsiz bir şekilde kum alımı söz konusu değil. Devletin resmi kurumları buradan malzeme çekiyor. Burada kontrol veya denetim muhtarlığın değil. Burada ki çalışmalar tamamen yasal. Olası yaşanabilecek olumsuz bir durumda konuya devletin ilgili kurumları müdahale edecektir. Şuanda bize ulaşan herhangi bir olumsuz durum yok. Zaten böyle olsaydı bizimle irtibat kurarlardı. Ama yine biz konuyu yakından takip ediyoruz. Eğer herhangi bir zarar oluşursa gerek Kaymakamlığa gerek Valiliğe gerekse ilgili kurumlara konuyu aktaracağız” diye konuştu.

KARŞILARINDA TEK BAŞIMA DURDUM

Yılmaz, “Devlet Su İşleri burada yokken, burada bir süre rantçı vardı. Bunları ben durdurdum. Karşılarında bir tek ben durdum. Önünü alamayınca Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a gittim. Ve rantçıları buradan gönderdik. Şimdi en azından devlet var. DSİ olmazsa buraya yine rantçılar gelecek. Ben DSİ’nin de olmasın istemezdim ama sonuçta buradan çıkarılan malzeme İnegöl için kullanılıyor. Gölet bittiğinde oradan gelecek su ile yine bizim arazilerimiz sulanacak. Yine berekete dönüşecek. Köylülerimizden ricamız biraz sabırlı olmalarıdır. Ayrıca bugüne kadar bana ulaşan herhangi bir şikayet olmamasına rağmen ben köyüme herhangi bir zarar gelmemesi için bu sahaya gelen DSİ yetkilileriyle sürekli irtibat halindeyim. Ve köyümüze herhangi bir sıkıntı oluşmaması için de fikir alışverişinde bulunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim