İnegöl´ün sokağında, caddesinde, kırsalında ilçe halkının hizmetkarı olarak dur durak bilmeden çalışmaya ve üretmeye devam eden Fen İşleri Müdürlüğü´nün kendini yenileyen yapısıyla her geçen yıl daha da güçlendiğini ve hareket kabiliyetini artırdığını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “23 müdürlüğümüz yenilikçi ve ileriyi görme yetileriyle geleceğin İnegöl´ünü inşa etmenin gayreti içerisinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu mana da 7/24 çalışma prensibiyle hizmet ağını şehrin dört bir tarafına yayan Fen İşleri Müdürlüğümüz ortaya koyduğu çalışmalarıyla 2017 yılını verimli ve etkin bir şekilde geçirdi. Yapılacak daha çok işimiz var. İnşallah onları da hep birlikte yapacağız. Bizim tek düşüncemiz, tek gayemiz, İnegöl” şeklinde konuştu.

FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 7/24 GÖREVİNİN BAŞINDA

2017 yılının önemli projeleri hayata geçirme noktasında her açıdan güzel geçtiğini dile getiren Belediye Başkanı Alper Taban, “Özellikle belediyemizin önemli icra müdürlüklerinden biri olan Fen İşleri Müdürlüğümüz merkez şantiyesinde konuşlanan yapım, yol, makine ikmal birimleriyle ve kırsal mahallelere ivedi bir şekilde müdahale etmek için oluşturulan doğu ve batı şantiyeleri ile hizmet ağını şehrin dört bir tarafına yayarken, 115 çalışanı ile gece gündüz demeden ilçe halkına hizmet götürmenin gayreti içerisinde çalışmalarına devam ediyor” dedi.

ÖNEMLİ PROJELERİN BİR BİR AÇILIŞI GERÇEKLEŞECEK

İnegöl´ün her bir noktasında var olmaya çalışan Fen İşleri Müdürlüğünün 2017 yılı içerisinde bağlı olduğu birimleriyle önemli çalışmalara imza attığını belirten Taban, “Projelerin bir bir yükseldiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Fen İşleri Müdürlüğünün yapım biriminin 2017 yılında takip ettiği projeleri burada sıralarsak; “Burada özellikle resmi açılışı için gün saydığımız 3 projemiz ön plana çıkıyor. Bunlar, Yeni İnegöl´e değer katacak, Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlayacak Ayçiçeği Masal Parkı, Vatandaşlarımızın sıkıntı çekmeden araçlarını park edebilecekleri belediye eski başkanlarımızdan Mehmet Çıracı´nın adının yaşatılacağı Katlı Otoparkı, İlçemizin ilk kadın milletvekili olan Şekibe İnsel Hanımefendinin isminin yaşatılacağı ve doğanın tüm güzelliklerini gelen ziyaretçilerine sunacak Doğal Yaşam Çiftliği.” Dedi.

ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN PROJELER

Bunun yanında inşaat çalışmaları devam eden ve yakın zamanda bitirilecek projelere de değinen Taban, “Can dostlarımıza sıcacık bir yuva olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi, Akhisar mahallemiz başta olmak üzere Huzur ve Baykoca Mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın alışverişlerini rahatça yapabilecekleri Kapalı Semt Pazaryeri, Doğa tutkunlarının ve alternatif sporların çekim merkezi olan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi(DOSTUM)´un gücüne güç katacağına inandığımız ve adrenalin tutkunlarına yeni bir pencere açacak Kamp Eğitim Merkezi ve Beşikten mezara belediyeciliğin en güzel örneğini teşkil edecek Akhisar Taziye evi” dedi.

BELEDİYE HİZMET BİNASI

Taban, “Şehrimizin vizyonuna yakışan ve kentin havasını değiştirecek yeni bir meydan ile hizmetlerin hızlı ve koordineli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayacak Belediye Yeni Hizmet Binasını şehrimize kazandırmanın heyecanı içerisindeyiz. Sosyal belediyecilik esaslarına uygun katılımcı bir anlayışla ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verecek, ‘kendisini yabancı değil ait hissedeceği´, günün 24 saati canlı kalan çekici bir mekanın ortaya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

“KIRSALDA DA VARIZ”

Kırsal mahallelerde önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Taban, “Çiftçilerimizin ürettikleri malları zaman geçirmeden en iyi şekilde pazarlamaları noktasında bir bir hayata geçirdiğimiz Ürün toplama merkezlerinin sayılarını artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kayapınar ve Dipsizgöl mahallelerinde kurduğumuz ürün toplam merkezlerine 2017 yılında Akıncılar ve Kurşunlu´da hayata geçirdiğimiz ürün toplama merkezlerini ekledik. Ayrıca Kozluca Mahallesi Süt Toplama Merkezi ve Sungurpaşa Mahallesi Ürün Kurutma Sahası ile kırsal kalkınmaya bir nebzede olsa destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bunun yanında gençlerin sporla zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için kırsal mahallelerde bir bir hayata geçirdiğimiz futbol sahalarına bir yenisini Kurşunlu´da ekledik. Hamzabey Mahallesi futbol sahası soyunma odası ve çevre düzenleme çalışmamızda son sürat devam ediyor. Bunların yanında muhtelif kırsal mahallelerde cami, okul bakım onarım ve boya işleri, Mahalle konaklarında sundurma işleri, Mahalle Konaklarında tadilat bakım onarım ve boya işleri de yaptık. Kırsala olan bu desteklerimiz artarak devam edecek” diye konuştu.

6500 TON ASFALT KAPLAMA

İnegöl´ün her bir noktasında ekiplerin var olmaya çalıştıklarını, vatandaşların sorunlarına çözüm odaklı yaklaşarak çözmeye çalıştıklarını dile getiren Taban, “Bu anlayışla 2017 yılı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz şehrin dört bir tarafında vatandaşlarımızın mutluluğu için ellerinden gelen her türlü gayreti gösterdiler. Bu manada muhtelif mahallelerimizde 6500 ton asfalt kaplama çalışması yapıldı. Ayrıca ilçemizin muhtelif mahallelerine, (Akhisar, Alibeyköy, Cumhuriyet, Cerrah, Çeltikçi, Ertuğrulgazi, Huzur Mesudiye ve Yeni, Mahalleleri) Mahmudiye Mahallesi Mobilya Sanayi Ağaç İşleri Bölümü ve Edebey Mahallesinde bulunan soğuk hava deposu civarına toplamda 25,7 km sathi kaplama çalışması yapıldı. Bu çalışmaları yaparken zemin için 110.000 ton (26 km) PMT ve alt temel malzeme kullanılırken, iklim şartları yüzünden bozulan yollarda toplamda 12 bin ton asfalt yama çalışması yapıldı” dedi.

HAMYOL ÇALIŞMALARI

“Örnek şehir İnegöl´ün önünü açacak çalışmaları bir bir hayata geçirmekten dolayı mutluyuz” diyen Taban, “Fen İşleri Müdürlüğümüz bu manada üstüne düşen görevleri layıkıyla yapmaya çalışmakta. Bu noktada özellikle ham yolları çalışmaları bizlerin önem verdiği konulardan. 2017 yılı içerisinde 8 bin 500 metre ham yol çalışmasında 130 bin ton dolgu malzemesi ile 15 bin ton mıcır kullanıldı” dedi.

740 BİN 85 METREKARE PARKE TAŞI

2017 yılı içerisinde şehrin muhtelif noktalarında tretuvar çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Taban, “41 bin 200 metrekare yol kaplama, 32 bin 885 metrekare tretuvar ve 14 bin 710 metre bordür taşı uygulaması ile tretuvar tamir çalışmaları yapıldı” diye konuştu.

408 ARAÇLIK MAHALLE OTOPARKI

Araç sirkülasyonuna bir nebzede olsa çözüm olacağını düşündükleri mahalle otoparklarının 2017 yılı içerisinde bir bir hizmete girdiğini ifade eden Taban, “Park ve Bahçeler Müdürlüğünün ana gündeminde olan mahalle otoparkları projesine Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışmalarıyla destek vermektedir. Bu noktada Mahmudiye Mahallesi Elif Sokak, Hamidiye Mahallesi Küçük Balcı Sokak, Süleymaniye Mahallesi Huzur Sokak, Hamidiye Mahallesi Ebru Sokak, Mahmudiye Mahallesi Hizmet Sokak, Hamidiye Mahallesi Deniz ve Pazar Sokak, Cumhuriyet Mahallesi Çalıkavak Sokak ve Akhisar Mahallesi Lokman Sokak olmak üzere toplamda 508 araçlık otopark kazandırıldı” dedi.

YIKIM FAALİYETLERİ

Taban, “Mail-i İnhidam Yıkımları, Kamulaştırma Yıkımları, Kaçak Yapı Yıkımları, Kentsel Dönüşüm Yıkımları, Kararı Alınmış Eski Kamu Bina Yıkımları kapsamında Orhaniye Mahallesi Bülbüller Sokak Mail-i İndiham, Kemalpaşa Mahallesi Cankurtaran Sokak Açılması, Hocaköy Mahallesi Eski Okul Binası, Polis Lojmanları ve Üniversite Kaçak Yapı Büfe, vb. yerlerin yıkımları gerçekleşerek kentin yeni bir görünüme kavuşması için adımlar da atıldı.”

KAR İLE MÜCADELE

Geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğünün, 2016 yılının son günlerinde kendini iyiden iyiye hissettiren ve 2017 yılının Ocak ayında da devam eden kar ile mücadelede 7/24 vatandaşların yanında olmaya da çalıştığını söyleyen Taban, “Bu yıl içinde 16 adet kamyon, 7 adet kazıcı yükleyici (5 sensorlu kar küreme bıçağı), 2 adet yükleyici, 2 adet greyder, 2 adet otomatik tuzlama aracı,  5 adet ekip tuzlama aracı olmak üzere toplam 34 adet iş makinesi ve tüm işçilerimiz merkez ve kırsalda 116 mahallemizde kesintisiz kar ile mücadeleye hazır” dedi.

MAKİNE İKMAL BİRİMİ

Tüm bunların yanında Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Makine İkmal Birimi bünyesindeki Metal Atölyesi, Elektrik ile Boyahane ve Tabela Atölyesinin farklı alanlarda hayata geçirdiği çalışmaları da sıralayan Taban, “İlçemizde bulunan eğitim kurumlarının, voleybol direkleri, futbol ve hentbol kaleleri imalat-bakım ve montajları, ilçemiz genelinde bulunan muhtarlık binalarının çatı ve sundurmaları, otobüs durakları, duba ve hız kesicilerin bakım onarım çalışmaları, kırsal mahallerimize “Pergole” imalat ve montajı, ilçemiz genelinde bulunan bisiklet park yerleri köprü, korkuluk bakım onarım ve ankraj çalışmaları, İlçemiz genelinde bulunan spor sahaları çevre panellerinin montajları ve ilçe stadının muhtelif yerlerine bakım onarım çalışmaları, ilçemizin muhtelif mahallerinde bulunan meydan, futbol sahaları, semt pazarları, altgeçitler, OG hat bakım onarımları, sinyalizasyon bakım ve tamirleri ile trafo, direk, deplase, pano bakım onarım çalışmaları, İlçemizin muhtelif yerlerindeki hizmet binaları, köprü, korkuluk, trafik yön tabelaları, muhtelif bilgilendirme tabelaları park, bank vb. alanlar boyama çalışmaları, İlçemizin ana arterlerinde bulunan bordür, araç yolu, yaya yolu ve araç park yerlerinde saha çizgi boyama çalışmaları, İlçemizde bulunan eğitim kurumları ve spor tesislerinin içi ve dış saha alanlarının boyama çalışmaları yapıldı” dedi.

HER BİR NOKTASINDA VAR OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Taban son olarak, “Gönülden bağlı olduğumuz bu şehrin her bir noktasında var olmaya çalışıyoruz. Şehrin dokunulmadık bölgesi bırakılmayan, ortaya koyulan hizmetler ile vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştıran ve yaşam standartlarını yükselten bir hizmet anlayışı ile hareket ederek ekip ruhunu en iyi şekilde yansıtan çalışmalara imza atmaya devam edeceğimizi buradan özellikle belirtmek isterim” şeklinde konuştu. KURUM BÜLTENİ

Editör: TE Bilişim