İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, özel okul kayıtlarının 24 Haziran-10 Temmuz 2015, Spor Lisesi kayıtlarının 10 Temmuz, Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri için tercihlerin 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında olacağını duyurdu.

Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “2015 yılı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş için (TEOG) öğrencilerin Yerleştirmeye Esas puanları belli olmuştur. Öğrencilerimiz bu puanlarla Ortaöğretime yerleştirileceklerdir. Önceden olduğu gibi tercih yapmadan herhangi bir okula direk kayıt yapılmamaktadır. Bu nedenle bütün öğrencilerimiz belirtilen tarihlerde mutlaka okul tercihlerini yapmaları gerekmektedir” dedi.

ŞARTLAR

Genel başvuru şartlarını da açıklayan Bilican, “2014–2015 öğretim yılında ortaokul 8´inci sınıfı başarıyla tamamlamış olmak, başvuru yapılacak okulun kayıt kabul şartlarını taşımak, YEP´e (Yerleştirmeye Esas Puan) sahip olmak” diye konuştu.

TERCİH İŞLEMLERİ

Müdür Bilican, “8´inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e¬okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul Müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır. https://e¬okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, ‘tercih yapmak istiyorum´ ve ‘özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım´ butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. ‘Özel okula kayıt yaptıracağım, tercih yapmayacağım´ butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanış sayılacaktır ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir. Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr,http://oges.meb.gov.tr. veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında saat 13:00´e kadar yapılacaktır. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul Müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1´deki “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır. Açıköğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2´de yer alan Açıköğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir” şeklinde konuştu.

TEOG DANIŞMA MERKEZLERİ

Öğrencilerin danışacağı TEOG Danışma Merkezlerin olacağını belirten Müdür Bilican, “6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında tercih yapacak öğrencilere ve velilere yardımcı olmak için Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kocatepe Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Vehbi Koç İlkokulu, Altıeylül Ortaokulu, M.M. Samda Ortaokulu, Yenice Ömer Osman Çağlayan Ortaokulu ve Kurşunlu Cumhuriyet Ortaokulu olmak üzere toplam 8 merkezde TEOG Danışma Merkezi oluşturularak, Rehber öğretmenler görevlendirilmiştir. Tercihlerle ilgili bilgi edinmek isteyenler bu merkezlerimize müracaat edebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

BOŞ KENTANJAN DUYURULARI

Yerleştirme Sonuçlarının ve Boş Kontenjanların 14 Ağustos 2015 tarihinde ilan edileceğini aktaran Bilican, “17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında nakil tercih başvuruları alınacak. 24 Ağustos 2015 tarihinde nakil sonuçları ilan edilecek. 24-28 Ağustos 2015    tarihleri arasında ikinci kez boş kontenjanlara nakil tercih başvuruları alınacak. 31 Ağustos 2015 tarihinde ise nakil sonuçları ilan edilecek. 31 Ağustos-04 Eylül 2015      tarihleri arasında üçüncü kez boş kontenjanlara nakil tercih başvuruları alınacak ve 7 Eylül 2015 tarihinde nakil sonuçları ilan edilecek. 07-10 Eylül 2015 tarihleri arasında İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınacak olup, 11 Eylül 2015 tarihinde nakil yerleştirme sonuçları ilan edilecek. 14 Eylül 2015 tarihinde ise 2015-2016 eğitim öğretim yılı başlayacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim