İnegöl’de güç birliği yapan iki firma Türkiye’ye örnek olan TOGG yerli aracından esinlenerek, kısa mesafeli yer araç üretimi projesinin startını verdiler. Fabrikaları hazır olan ve marka çalışması başlatılan projenin prototipi 6 aylık içinde dünyaya tanıtılacak. 4 tekerlekli kapalı ve açık elektrikli mini otomobiller, Elektrikli Gokart araçları, Elektrikli Engelli arabaları, Elektrikli motosiklet ve bisikletler, Elektrikli ATV, Elektrikli tarım aletleri, Elektrikli insanlı drone projelerinin yer alacağı araçlar, 2021 yılında trafiğe çıkacak.

TOGG’DAN İLHAM ALDILAR

Elektrikli Araç Firması Ortaklarından Haluk Özbek, Yaklaşık 20 yıldır mobilya ve metal işleriyle alakalı faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin özellikle yerli araç noktasındaki hedef göstermeleri ve haklı talepleriyle bizi motive eden ana unsurlardan bir tanesi. Yaklaşık 5 yıl önce elektrikli araç için hayal kurmaya başladık. Yaklaşık 100 milyon TL’nin üzerinde yatırımımız oldu. Dünyanın gelişmiş ülkeleriyle bağlantı kurabiliyoruz” dedi.

Bursa’da da TOGG projesini desteklediklerini ve mutlu olduklarını altını çizen Özbek, “Bursa da olması ve elektrikli araçların ekip alt yapısının da hızla oluşturulacağından dolayı, yüzde yüz sermaye ile bizde elektrikli araç üreteceğimizi düşünüyoruz. Dolayısıyla ilk etapta kısa mesafeli 2 kişilik elektrikli araçlarımız üzerine yoğunlaşıyoruz. Tasarımlarımız şekillenmeye başladı. İnşallah 2020 yılı Temmuz ayı içerisinde ilk tasarım lansman toplantımızı yapacağız. 4 tekerlekli kapalı ve açık elektrikli mini otomobiller, Elektrikli Gokart araçları, Elektrikli Engelli arabaları, Elektrikli motosiklet ve bisikletler, Elektrikli ATV, Elektrikli tarım aletleri, Elektrikli insanlı drone üretimimiz olacak.” Dedi.

6 AY SONRA DENEME SÜRÜŞÜ

İlk prototip modelin deneme sürüşünü 2020 yılı Aralık ayında yapacaklarını duyuran Özbek, “2021 yılının Mayıs ayında da elektrikli araçlarımızın üretimine başlayacağız. Küresel hedeflerle ilgili yola çıkmış olacağız. 10 yıl içerisinde 1 Milyar TL’lik bir yatırım yapmayı ön görüyoruz. Binlerce çalışana, onlarca mühendise iş imkanı da sağlamış olacağız.” İfadelerini kullandı.

40 ÜLKEYE SATILACAK

Üretilen araçların Türkiye ile birlikte 40 ülkeye satışının yapılacağını belirten Özbek, “Araçlar da kullanılacak tüm malzemelerin yerli ve milli olacak. Araçların şaşilerinin üretileceği fabrikamız hazır. Bursa daki fabrikamızda iste robotik sistemle üretimi yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim