Geçtiğimiz hafta sonu Bursa Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen Kan Bağışı Kampanyasına katılan  35 öğretmen ve veliler, Kızılay’a 35 ünite kan bağışladılar.

Kan bağışının hem toplumsal, hem kişisel açıdan çok önemli olduğunu belirten TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu Müdürü Metin Doğan,   “Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda, kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, çok düşük olduğunu biliyoruz.  Oysaki, kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor” dedi.

Kan bağışının, yaşam için yapılan bir armağan olduğuna işaret eden Müdür Metin Doğan, “Ülkemizde her yıl milyonlarca kişi kan bağışına ihtiyacı duyuyor. Bu ihtiyaç, çoğunlukla hastaların yakınlarından ve acil durumda sağlanabilmektedir. Ülkemizde kana olan ihtiyaç artmasına rağmen, kan veren kişilerin sayısında aynı oranda artış olmamaktadır. Bu nedenle bizlerin de bir şeyler yapmamız gerektiği düşüncesiyle, her yıl okulumuzda ‘Kan Bağışı Kampanyası’ düzenlemekteyiz.  Bu yıl, bu kan bağışını daha anlamlı hale getirmek için ‘Kutlu Doğum Haftası’  etkinliklerimiz içerisinde yaptık. Bu kampanyaya katılan bütün öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim