İnegöl Belediyesi v


İnegöl Belediyesi ve Er-Ka Kâğıtçılık işbirliği ile TOKİ konutlarında geri dönüşüm poşetleri dağıtılarak, geri dönüşümle alakalı kapıdan bilgilendirme yapıldı.

İlçedeki geri dönüşüm çalışmalarının başlaması ve halkın benimsemesi konusunda çalışmalar yürüten İnegöl Belediyesi, Geri Dönüşüm Kampanyası çerçevesinde TOKİ konutlarında kapıdan bilgilendirme ve geri dönüşüm poşeti dağıtımı yaptı.

Konu ile alakalı bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, “İnegöl Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü, Er-Ka Kâğıtçılık ve Ortem Temizlik ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışma çerçevesinde, yeni hayat bulan TOKİ evlerinde kapı kapı dolaşarak, ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesi konusunda bilgilendirme yaptık. Çalışmamıza Altıeylül İlköğretim Okulu minik öğrencileri ile destek verdi” dedi.

Geri dönüşümün ilçemiz ve ülkemiz açısından çok önem arz ettiğini ifade eden Şahin, “Ambalaj Atıklarının Geri Dönüştürülmesi başta çevre ve sağlık açısından olmak üzere ekonomik açıdan da ciddi bir konudur. Bundan dolayı daha önce ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz uygulamayı TOKİ konutlarında da gerçekleştirdik. Apartman sakinlerinin zillerine basarak mavi renkli poşetler dağıttık. Bu poşetlerin geri dönüşüm poşetleri olduğunu söyledik. Ayrıca bilgilendirici broşürler dağıttık. Dağıttığımız mavi torbalara kâğıt, metal, cam ve plastiklerin atılmasını söyledik. Çöpleri ise ayrı poşet veya kaplara atmalarını ilettik. TOKİ sakinleri bu çalışmamızı  anlayışla karşıladılar ve destek de vereceklerini söylediler. Çünkü, bu her bireyin vatandaşlık görevidir” şeklinde konuştu.

Şahin, geri dönüşüm araçlarının toplama programına TOKİ konutlarını da eklediklerini ve Pazartesi günleri saat 09.00’da konutlardan ambalaj atıklarının toplanacağını vurguladı. Apartman girişlerine, toplama gün ve saatlerinin yazılı olduğu etiketleri de öğrencilerle birlikte yapıştırdıklarını ifade eden Şahin, TOKİ sakinlerinden, mavi poşetlerde biriktirdikleri ambalaj atıklarını her Pazartesi günü kapı önlerine bırakmalarını istediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim