Belediye Başkanı Ali

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 12.00’de AK Parti Belediye Meclis üyeleri Turgay Yel, Erdal Akkaya, Belediye Fen İşleri Müdürü Ahmet Aka ile birlikte, Yeni İnegöl projesi kapsamında, Akhisar ve Huzur mahalleri ile Karalar köyü arasındaki alanda Toplu Konut İdaresi (TOKİ)  tarafından yaptırılan ve önümüzdeki Kasım ayı itibari ile hak sahiplerine teslim edilecek olan TOKİ konutları mevkiinde sürdürülen, TOKİ konutlarını Uludağ’ın eteklerinden gelen kaynak suyuna kavuşturma çalışmalarının olduğu yere giderek, bir takım incelemelerde bulundu.

Belediye Su İşleri Müdürü Ekrem Ergün’den içme suyu şebeke çalışmaları ile alakalı bilgiler alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TOKİ konutlarındaki dairelerin önümüzdeki Kasım ayı itibari ile sahiplerini bulacağını belirterek, Kasım ayına kadar, altyapı çalışmalarının eş zamanlı olarak bitirileceğini kaydetti.

YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ

Bir takım bilgiler almasının ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, tüm proje ve çalışmalarını, Mevcut İnegöl, Alanyurt ve Yeni İnegöl olarak üç başlık altında topladıklarını belirterek, “Mevcut İnegöl 9 ay boyunca doğal kaynak suyu içmektedir. Fevziye Ulupınar kaynak suyu, Cerrah'taki 4 bin 500 metreküplük ana depoda toplanarak İnegöl'e ulaşmaktadır. Ayrıca yeni Hizmet dönemimizde İnegöl'ün geleceği için içme suyu Barajı projesini de hayata geçireceğiz. Bu proje İnegöl’ün 50 yılına yetecek bir projedir. Alanyurt bölgemiz de, bu ayın başında başlattığımız çalışma ile de artık çeşmelerden su içebilecek” dedi.

Alanyurt'ta kısa bir süre içerisinde hizmete girecek olan su arıtma ve iyileştirme sisteminin, Türkiye’deki Belediyeler arasında uygulanan ilk ve örnek bir proje olduğunu savunan Aktaş, “Bu yılın başında İnegöl’ümüzün yeni mahalleleri Akhisar ve Huzur mahallelerin de, yürüttüğümüz isale hattı çalışmaları tamamlayarak, bu iki mahallemizi de doğal kaynak suyuna kavuşturduk. Bu proje ile Cerrah ana deposundan tahliye edilen fazla su 400 milimetre çapındaki polietilen borularla Yeni İnegöl alanına ulaştırılmaktadır. Bu proje için 9 bin 400 metre isale hattı döşedik. Cerrah ana depodaki suyu Yeni İnegöl'e taşımak için 2 bin 500 metreküp kapasiteye sahip bir depo inşa ettik. Bu su deposundan Akhisar ve Huzur mahallesi için 2 bin 400 metre 160 milimetre çapında borularla iletim hattı çektik. Şimdi tamamlamak üzere olduğumuz çalışma ile aynı depodan TOKİ konut alanına içme suyu vereceğiz. Yeni İnegöl ve TOKİ alanını besleyecek olan bu iletim hattı, 400 milimetre ile 160 milimetre çapındaki polietilen borudan oluşmaktadır” diye konuştu.

TOKİ konutları mevkiinde oluşturulan içme suyu çalışmasının toplam uzunluğunun bin 900 metre olduğunu bildiren Aktaş, ayrıca ihtiyaç duyulduğunda bu sistemi besleyecek olan 200 metreküplük toplama deposu ve 2 adet terfi merkezi inşaatlarının devam etmekte olduğunun altını çizerek, “Projenin yaklaşık maliyeti 1 Milyon 200 Bin TL'dir. Ekim ayı sonuna kadar çalışmayı tamamlamayı hedefliyoruz. Çünkü bu aydan sonra İnegöl TOKİ alanını yerleşime hazırlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim