Trabzonlular Derneği Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yeni lokali Turgutalp Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Dün düzenlenen açılış törenine Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekilleri Vildan Yılmaz Gürel, Muhammet Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı.

BU KADİM KENTE ŞÜKRAN BORCUMUZ VAR

Kurdele kesimi öncesinde bir konuşma yapan Trabzonlular Derneği Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Ergün, “Bir grup arkadaşımızın kurduğu İnegöl Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni yerinin açılış vesilesi ile bir aradayız. Buradan kurucu arkadaşlarımıza ve davetimize katılan siz değerli haziruna teşekkür ediyorum. Amacımız hemşerilerimiz ile bir araya gelmektir. İnegöl’ün tarihi ile coğrafyası ile yurt içinden, yurt dışından muhacirlere bağrını açıp, ekmeğini paylaşmasıyla meşhur özel bir kenttir. Dün Balkanlardan, Kafkasya’dan gelen on binlerce insan, bugünde Suriye’den, Ahıska’dan gelen binlerce insanın bu kadim kentte huzur bulmuştur. Buradan ifade edeyim ki, bu kadim kente şükran borcumuz vardır. Biz Trabzonlular olarak gittiğimiz her yere, her şeyimizi götürmeyi ilke edinmişizdir. Biz gittiğimiz her yeri Trabzon gibi seviyoruz ve sahipleniyoruz. O yüzden bize her yer Trabzon. Günün her saatinde çayımız mevcut” dedi.

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE YAŞIYORUZ

İnegöl’de herkesin birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün gerçekten bereketli bir gün. Her Cuma açılışlarımız var. Bereketli şehir dememizin nedeni bu. Her gün açılışlarımız var. Dün Efkan Bakanımız ifade etti; “Türkiye’nin en önemli ilçesidir” dedi. Özel bir şehirde, özel vatandaşlarımızla hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Trabzon dediğimiz zaman en önemli şeyi insanlarıdır. Yaradılış olarak çalışkan, heyecanlı ve mizah yüklü insanlardır. Biz şehrimizde de bu insanları gördük, tabi nereye giderseniz sizin için Trabzon. Dernekçilik zordur, görev alan herkesi kutluyorum. Bugün Muhammed Ergün abimiz görev almış, onlara kolay gelsin diyorum” diye konuştu.

TRABZON İNSANI ÇALIŞKANDIR

Trabzonluların çalışkan olduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “Son derece güzel bir atmosferde derneğimizi açacağız. Trabzon sadece fıkradan ibaret değil ama biz Trabzonlular bulunduğumuz bölgede çalışma azmimizle, iş adamlarımızla, bürokratlarımızla öncelikle oranın kalkınmasında öncü rolde oluyoruz. İnşallah İnegöl’ün kalkınmasında, Bursa ve ülkemizin kalkınmasında inşallah sizlerde öncü olursunuz” dedi.

STK’LAR BİZİM TEMEL TAŞLARIMIZ

Trabzon’da başından geçen bir olayı anlatarak konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, “Sivil toplum örgülerimiz bizim temel taşlarımız, bizlerin kanaat önderlerimiz ve insanlarımıza kucak açan müesseslerdir. Bunların kendi aralarında ki örfleri, ananeleri kaybetmeleri için verdikleri mücadeleyi, ben hakikaten çok fazla önem veriyorum. STK’lar kendi bütün camiasına güzellikleri aşılamayı başarıyor. Buranın inşallah hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan istiyorum” diye konuştu.

İNEGÖL TÜRKİYE’YE ÖRNEK ŞEHİR

İnegöl’ün Türkiye’ye örnek bir şehir olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, “İnegöl’e geldiğimiz günden buyana, hemşerilerimiz ile birlikte Balkanlardan, Kafkaslardan, 81 ilimizden insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde nasıl yaşadıklarını, İnegöl’ün Türkiye’ye örnek olduğunu buradan gösterdiğimizi belirtmek istiyorum. Göreve geldiğimizden bu yana, şehrin dinamikleri ile birlikte, ilçemiz için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz ve ilçemizin gelişmesi, kalkınması için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Biz biliyoruz ki, bu ülke birlik ve beraberlik içerisinde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere mutlaka ulaşacak. 2023’ten, 2053’ünden, 2071’ine kadar sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin gösterdiği hedeflere ulaşmak dileğiyle Trabzonlular derneğimizin hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in dua etmesinin ardından kurdele kesimiyle Trabzonlular Derneği Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yeni lokali hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim