Vatandaşların gün i


Vatandaşların gün içerisindeki kısıtlı zamanlarını daha ekonomik kullanmaları adına, özellikle bankalarda çok kullanılan Sıramatik sistemi artık emniyette de kullanılmaya başlandı.
Park caddesinde faaliyet gösteren Emniyet Müdürlüğü’nün birinci katında bulunan Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ve Pasaport Büro Amirliği’nde, vatandaşların işlemlerini daha kolay yaptırmaları konusunda sıramatik sistemi uygulamaya konuldu.
Sıramatik cihazı üzerinde, ‘Yenikayıt Nakil İşlemleri(Dğer il ve ilçelere ait belge işlemleri)’ ‘İnegöl Devir ve Belge Değişimi İşlemleri’, ‘Sürücü Belgesi İşlemleri’, ‘Ceza İnfaz ve Bağlı Araçlar Trafik Kazaları işlemleri’, ‘Yeni Pasaport Müracaat İşlemleri’, ‘Temdit (Uzatma) Pasaport Müracaat İşlemleri’ olmak üzere toplam 6 adet seçenek butonunu tıklayıp, sıra numarası alan vatandaşlar artık, uzun bir süre sıra beklemeyecek.
Konuyla alakalı bilgi veren Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Emniyet Müdürlüğü binasının zemin katında  hizmet vermekte olan Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ve Pasaport Büro Amirliğinde,  özellikle bankalarda daha çok görülen sıramatik sistemini faaliyete geçirdiklerini söyledi.
Sıramatik sisteminin uygulamasına yaklaşık 15 gün önce geçildiğini  belirten Müdür  Orhan Öztabak,  “Çok fazla bir maliyeti yok ama güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar en azından zamanının büyük bir bölümünü sıra bekleyerek harcamıyorlar. Herkes sırasına göre işlem yaptırıyor. İnovasyon adına iyi bir hizmet olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalar, Emniyetimizin yenileşmeye ayak uydurmasının bir göstergesidir” diyerek, sıramatik sisteminin hayırlı olmasını diledi.
Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ve Pasaport Büro Amirliğine  iş takibine gelen vatandaşlar yeni uygulamadan memnunluklarını belirtip, “Artık kuyruklara girme sıkıntısı çekmeyeceğiz.  Herkes sırasını bilecek.   Sıramatik’ten sıra numarası alıp, bekleme yerlerinde oturarak, elektronik ekranları takip etmek yeterli oluyor. Emniyetin uygulamaya soktuğu sıramatik sistemi çok güzel bir çalışmanın ürünüdür. Bankalarda olduğu gibi emniyette de böyle bir sistemin olması sevindiricidir” dediler.

Editör: TE Bilişim