Bursa ve ilçelerinin

Bursa ve ilçelerinin tanıtımı için TRT tarafından başlatılan belgesel çalışmaları kapsamında, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleri sonucunda İnegöl'ün de belgeseli çekilecek. 25 Şubat Cumartesi günü İnegöl'de startı verilecek çekimler 5 gün sürecek. 2 bölüm halinde çekilecek İnegöl belgeselinde, ilk olarak Mobilya Başkenti olma yolunda hızla ilerleyen İnegöl'ün, mobilya tarihi ve çalışmalarının çekimi yapılacak, ardından İnegöl'ün genel tanıtım çekimleri yapılacak.

İnegöl'ün tanıtımı için TRT ekibi tarafından yapılacak çekimlere yardımcı olabilmesi için dün bir Komite oluşturuldu.

Oluşturulan Komite, dün saat 13.30'da AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in nezaretinde, Belediye Encümen Salonunda ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş Başkanlığındaki Komite üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, AK Parti Belediye Meclis üyesi Nedim Bayram, Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İMOS Başkanı Mesut Baysal, İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, Mobilya AVM Kooperatifi Başkanı Haluk Özbek,  İnegöl Sanayici ve İş Adamları Derneği (İNSİAD) yönetim kurulu üyesi Selim Bayraktar, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Hasan Özdemir, Mobilya firması yetkilisi Talha Öziş ve Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan katıldı.

MOBİLYAMIZI TANITACAĞIZ

Toplantı öncesi bir konuşma yapan  AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, "Daha önce TRT Genel Müdürünü ziyaret ederek, İnegöl'ün tanıtılması noktasında belgesel çekiminin yapılması için bir talepte bulundum. Genel Müdürümüz destek vereceğini söyledi. İki bölüm halinde İnegöl'ü tanıtacak bir belgesel çekimi yapılacak. İlk bölümünde İnegöl'ün olmazsa olmazı, İnegöl'ün büyük bir bölümünün geçimini sağladığı, dünyaya şu anda 100 ülkeye ihracat yapan, medarıiftiharımız olan, Türkiye'de köftemizle birlikte bizim en çok tanınmamıza vesile olan mobilyamız olacaktır. İnegöl mobilyasının tarihini anlatan ve İnegöl ile özdeşleşen mobilyayı tanıtacak bir belgesel hazırlanacak" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ CUMARTESİ ÇEKİMLER BAŞLIYOR

25 Şubat 2012 Cumartesi günü TRT ekibinin İnegöl'de olacağını bildiren Şahin, "Belgeselin çekimi için TRT ekibini yönlendirecek bir komite kurduk. Bu konuda mobilya ve İnegöl konusunda tecrübeli arkadaşlarımızdan istifade etmemiz gerekiyordu. Bu işin yönlendiricisinin başı Belediye Başkanımız olacaktır. Başkanımızın bu konuda geçmişte yaşadığı tanıtım kampanyaları nedeniyle büyük bir tecrübesi var. Mobilya konusunda bilgisinden istifade edeceğimiz dernek başkanlarımız var. Komitemiz gelecek TRT ekibi ile ilgilenerek, en doğru, en akıcı ve en vurucu bilgiyi sağlayacaklar. Ekip elinden gelen gayreti gösterecektir. Çünkü ortak paydamız İnegöl ve İnegöl'ün geçimini sağladığı, vizyon ve sektör olarak da önümüze çok büyük hedefler koyduğumuz mobilyamız içindir. Sizlerin emekleri, katma değer olarak İnegöl'e yansımış olacaktır. İlçemizin tanıtımı ulusal ve uluslararası bir kanal olan TRT'de yayınlaması çok güzel bir olaydır" diye konuştu.

ÇEKİMLER 5 GÜN SÜRECEK

Çekilecek olan belgeselin bir kereye mahsus olarak yayınlanmayacağını kaydeden Şahin, "Biliyorsunuz TRT'nin 14 tane kanalı var. Bir kaç çocuk kanalında yayınlanmayacak sadece. Diğer kanallarında da belgesel sürekli olarak dönecektir. Çeşitli saatlerde görüntüler yayınlanacak. Yabancı dilde yayın yapan kanallarında bile çevirileri yapılarak yayınlanacaktır. Çekimler 5 gün sürecektir. İnşallah 12'den vuracağız" İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim