İnegöl ekonominin ca

İnegöl ekonominin can damarı Kuyumcular Çarşısında meydana gelen ve 11 işyerinin yandığı, 22 işyerinin de hasar gördüğü yangının ardından, yaralar hızla sarılmaya başlarken, devam eden inşaat çalışmalarını inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, devletin şefkat elini yangınzedelere hissettirmek için her kapıyı çaldığını söyledi.
AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yöneticiler, AK Parti İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin, İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı, MÜSİAD İnegöl Şubesi Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Uyan, Afet ve Acil Durum İl Müdür Yardımcısı Burhanettin Aydınlı ile birlikte, yangının ardından İnegöl Belediyesi ekipleri tarafından hızlı yıkılarak yerlerine yeni işyerlerinin yapıldığı bölgesi gezdi. Yangınzedeler ile sohbet edip, çalışmalar ile ilgili bilgiler alan Milletvekili Hüseyin Şahin, buradaki incelemelerini ve yangınzedelerin durumlarını Afet ve Acil Durum İl Müdür Yardımcısı Burhanettin Aydınlı ile birlikte rapor haline getirerek, bu raporu Afet ve Acil Durum Genel Merkezine ileteceklerini söyledi.
Her kapıyı çalarak, yangınzede esnaf için bir şeyler çıkarmaya çalıştıklarını belirten Milletvekili Hüseyin Şahin, “Dükkanların inşaatının bu seviyeye gelmesinden dolayı son derece memnunum. Bu dayanışmanın bir örneğidir. İnşallah biz buranın durumunu da kalkındıracağız. Bu konuda belediyemiz hakikaten çok büyük destek verdi. İhtiyaç sahiplerine sosyal yardımlaşma kanadından bir yardım yapalım dedik. Ama mevzuat konusunda tıkandık. Bu konudaki müracaatları aldım. Başbakanlık Acil Durum Koordinasyon Başkanlığına ileteceğim. Bunların hepsi bir mevzuata bağlıdır. Parayı çıkartmak çok zor bir iştir. Eski Mal Müdürümüz olan Afet ve Acil Durum İl Müdür Yardımcısı Burhanettin Aydınlı ile beraber bir rapor düzenleyeceğiz. Ankara’da tüm şartları zorluyorum. Yangın sonucunda esnafın mal varlıklarının hepsinin yandığını, işlerini kaybettiklerini, şu an geçimlerini temin edemediklerini, Bağ-Kur primlerini dahi ödeyemediklerini biliyoruz. Dolayısıyla bir sosyal dayanışma ile hayatını devam ettirdiklerine dair bir rapor düzenleyeceğiz. Çünkü, burada böyle bir durumda olan esnaf ağabeylerimiz var. Onlara biz elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çevre Başkanlığından tüm kaynakları zorlayarak, buraya bir imkan sağlanması noktasında elimden gelen gayreti göstereceğim” dedi.
Buradaki yangının afet kapsamına alınamadığını ifade eden Şahin, “Bu kapsama alınması için bölgenin büyük bir bölümünün etkilenmesi gerekiyor. Burada bireysel bir durum var. Buradaki esnaflarımız devletine, milletine yük olmadan uzun yıllardır çalışanlardır. Esnafımız zaten koruma altındadır. Başbakanımız küçük esnafımızı çok seviyor. Onlarla sohbet etmekten çok büyük keyif alıyor. Temel maksadım, devletimizin o şefkatli elini vatandaşımızın üzerinde hissettirmektir. İnşallah elimizden gelen her türlü desteği onlara sağlayacağız” diye konuştu.
Milletvekili Şahin ile durum değerlendirmesi yapan yangınzedelerden Mehmet Başarır, “Biz size güveniyoruz” derken, İNSİAD Başkanı Ahmet Akıskalı ile MÜSİAD İnegöl Şubesi Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Uyan’da ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.

 

Editör: TE Bilişim