Tüm Pazaryerleri 4 gün kapatılacak
İnegöl’de Uygulanacak Kurban Bayramı Önlemleri Açıklandı

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaklaşan kurban bayramı öncesi uygulanacak protokolleri sosyal medya aracılığı ile duyurdu. Açıklamada kurban atıkları, kurban kesimleri, bayram öncesi kaldırım işgalleri, çarşı içi trafik kuralları ve pazaryeri ile ilgili önemli bilgiler verildi.


Kurban Bayramı hazırlıklarının tamamlandığını duyuran İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kurban atıklarının ücretsiz şekilde belediye tarafından alınacağını söyleyerek, vatandaşların 153’ü aramalarının yeterli olacağını aktardı.

Sokakta gelişigüzel kesim yapmanın yasaklandığını duyuran Başkan Taban, ancak önlemlerin alınmasına halinde şahsi bahçelerde kesimlere müsaade edileceğini , Yeni Hayvan Pazarı, Merpa, Alanyurt, Akhisar pazarlarında ve Pazartesi, Cumartesi, Mesudiye pazarlarımızdaki balıkçılar bölümünde kesimlerin  yapılabileceğini belirtti.
10 Temmuz itibariyle bayramın birinci gününe kadar esnaflara kaldırım serbestliğine müsaade edeceklerini de belirten Başkan Taban,  19 Temmuz Pazartesi gecesine kadar çarşı içi araç trafiğine tamamen kapatılacağını, pazarların  16 Temmuz Cuma gününden başlayıp,19 Temmuz Pazartesi gününe kadar kendi yerlerinde açık kalacağını hatırlattı. Bayram süresince (20-21-22-23 Temmuz) ise tüm pazarlar kapalı kalacak.

Editör: TE Bilişim