Cumhuriyet Halk Part

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe eski yöneticilerinden Turhan Neşe, 22 Nisan 2012 tarihinde yapılacak CHP İlçe kongresinde, CHP İlçe Başkanlığına aday olacağını açıkladı.

Dün saat 13.30'da parti binasında düzenlenen, CHP eski İlçe Başkanları ve yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında, CHP üyeleri için siyasal yaşamda görev almanın onurlu bir toplum hizmeti olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkan Adayı Turhan Neşe, "Bu inançla Cumhuriyet Halk Partisinin amacı, ülkenin güvenliğini ve bütünlüğünü, ulusal birliği, ekonomik ve siyasal bağımsızlığı yurtta ve dünyada barışı koruyup güçlendirmek. Kuvvetler ayrılığına, bağımsız ve tarafsız yargıya dayanan bir hukuk devleti düzenini gerçekleştirmek. İnsan haklarına ve hukukun üstünlüğüne, laik, çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan hakça bir düzen kurmaktır. Bu temel değerlerin yaşatılması ve korunması adına CHP Türkiye'deki demokratik yaşamın en önemli teminatıdır. Demokratik parlamenter sistemin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partiler içinde CHP, Türkiye'nin demokrasisi adına olmazsa olmazıdır. Bu tarihi misyonu ile bugüne kadar görev yapan İnegöl CHP'nin eski İlçe Başkanları ve yöneticilerine hizmet ve katkılarından dolayı, partimiz adına çok teşekkür ederim. 12 Haziran 2011 genel seçimlerindeki üstün gayretleri ve başarılı çalışmalarından dolayı mevcut İlçe Başkanımızı ve yöneticilerimizi kutluyorum. Yerel yönetimlerdeki başarılarıyla bizlere örnek olan, vefatları nedeniyle aramızdan ayrılan, çok değerli eski İlçe Başkanımız Mehmet Özsaraç (Kaptan Mehmet) ve Ali Sarılar'ı rahmetle ve saygıyla anıyorum. O seçimlerdeki başarının onurunu yaşayan ve bizlere yaşatan çok değerli Belediye Meclis üyesi parti büyüklerini, saygıyla selamlıyoruz. Partili büyüklerimizi örnek alarak, CHP İnegöl İlçe temsilcileri olarak sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. İşte bu anlamda, Cumhuriyet Halk Partisinin anti-emperyalist, ulusalcı, özgürlükçü, halkçı ve devrimci ilkeleri doğrultusunda, İnegöl'de haksızlığın, hukuksuzluğun, eşitsizliğin, yoksulluğun ve yolsuzluğun karşısında mücadele etme görev ve sorumluluğumuz vardır. Bu görev, birlikte şahit olduğumuz Arap Baharı sürecinde, ülkelerin haritalarının değiştirildiği, yeniden paylaşım süreçlerinin yaşandığı, yeni dünya düzeni doğrultusunda çok büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kurtuluş savaşındaki önderlikleriyle, mazlum uluslara örnek olmuş Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının, bu nedenle yeni dünya düzenine karşı en çetin mücadeleyi vereceklerini belirten Turhan Neşe, "Bu koşullarda Cumhuriyet değerlerine bağlı, birikimi, çalışkan, dürüst, ilkeli ve mücadeleci İnegöl İlçe Örgütünün kadroları ulusal kazanımları için var gücüyle çalışacaktır. Delegelerimiz ve üyelerimiz bu gücü yeni değişikliklere imza atan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çalışmalarından alacaktır. Genel Başkanımızın dediği gibi, bugünden sonra CHP, tüzüğü yeni ve demokrat olan kadınlara ve gençliğe daha fazla temsil hakkı veren, ön seçimle, güç merkezi Genel Merkezden örgüte kayan, Avrupa'ya ve dünyaya açılan, insan hakları, demokrasi ve özgürlükleri öne alan bir parti olacaktır. Önümüzdeki süreçte Genel Merkez ve Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde dışa dönük siyasi mücadelenin yaşandığı bir süreç olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi kadroları tek bir yürek, tek bir ses olarak bütün kadrolarıyla iktidara yürüyüşün yolunu açacaktır. Bizlerde bu inançla İnegöl'de herkesi kucaklayan yeni bir yönetim anlayışıyla yola çıkıyoruz. Nereden gelirse gelsin etnik kökeni ne olursa olsun İnegöl'de yaşayan herkes İnegöllüdür anlayışıyla İnegöl'de yaşatacağız. Dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın partimizin önce insan ilkesiyle yola çıkarak, bizim için herkes eşittir, değerlidir anlayışını İnegöl' de hakim kılacağız" diye konuştu.

Temel ilkelerinin, 'Her Şey İnegöl İçin' olacağını ifade eden Neşe, "Türkiye genelinde ise komşu ülkelerin haritalarının değiştiği bu süreçte, inançlı kadrolarımız AK Partinin yanlış dış politikalarına dur diyecektir. Komşularla sıfır sorun ilkesiyle yola çıkan AK Partinin başta Suriye olmak üzere ülkemizi komşularımızla savaşacak noktaya getirmiştir. Bu gergin sürecin çözüm reçetesi, Büyük Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' sözünün yaşama geçirilmesinde yatmaktadır. Ülkedeki bu barış ve kardeşlik ortamının yaratılmasında CHP'ye büyük görevler düşmektedir. İşte bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi ülkemiz için, eğitimde, çocuk gelinlerin ve çocuk işçilerin olmadığı, Sağlıkta, zengin-fakir ayrımı olmaksızın eşit sağlık hizmeti alındığı, yoksullarımızın hastane kapısında kalmadığı, ihracatta, 1 dolarlık ihracat için 82 centlik ithalatın yapılmadığı, enerjide, Rusya ve İran'a bağımlı olmadığı, adalette, halkımızın oylarıyla seçilmiş, Dr. Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay gibi milletvekillerinin AK Parti zindanlarında hapis olmadığı, ulusal savunmada, düzmece kanıtlarla ve hayali senaryo CD'lerle TSK'nın onurlu askerlerinin Balyoz, Ergenekon yalanlarıyla Silivri zindanlarına atılmadığı, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne, laik, çağdaş, katılımcı ve çoğulcu demokrasiye dayanan, tam bağımsız bir Türkiye yaratma azmiyle halkımızın emrinde olacaktır. AK Parti faşizmine karşı verilecek bu mücadele için sizlerle omuz omuza birlikte çalışacağız. Bu duygularla siz değerli yol arkadaşlarımın vereceği her türlü destek için hepinize şimdiden teşekkür eder engin saygılar sunarım. Yolumuz açık yarınlarımız aydınlık olsun. Nazım Hikmet'in dizelerindeki gibi 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu davet bizim" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim