Dün saat 11.00’de Saime Sultan Mesleki ve Teknik Lisesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Mukaddes Kılıçlar, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, bazı okul Müdürleri ile öğrenciler katıldı. Canlı ağacın kökünden kesilip sahneye konularak dilek ağacı görüntüsü verilmesi dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan okul Müdür Vekili Cemile Coşkunyürek, “Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında, ülkemizin maddi ve manevi güzelliklerini yurda ve bütün dünyaya duyurmak amacıyla düzenlenen ve bu yıl 39.’sunu kutladığımız Turizm Haftası kutlama programına hoş geldiniz. Birçok medeniyetlere beşiklik etmiş, bu medeniyetlerden kalma çok zengin bir tarihi mirasa sahip, doğal güzellikleriyle bir cenneti andıran, kıtalar arasında bir köprü olan ülkemiz, turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezleri arasındadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Anadolu’muzun tarihi seyri içerisinde Yunus Emre’den Mevlana’ya, Hacı Bektaşi Veli’den Nasrettin Hoca’ya kadar birçok sevgi ve hoşgörü kahramanı yetiştirmiştir. Bu tarihi şahsiyetlerimiz dünyaca tanınmış ve bu özellikleri ile taktir toplamışlardır. Kaynağını mensubu bulunduğu İslam dininden alan bu sevgi ve hoşgörü kahramanları anlayışlarını, Yunus’un ‘Yaradılanı hoş gör, Yaradan’dan Ötürü’ veciz ifadesiyle özetlemişlerdir. Hz. Muhammed’in ‘Birbirinizi sevmedikçe gerçek Mü’min olamazsınız’ sözünü düstur edinen bu kahramanlar yine 72 millete aynı gözle bakmışlar, bütün insanlara karşı hoşgörü ve sevgiyle yaklaşmışlardır. Yüzyıllardır bu öğretilerle yetişen bizler de inanç ve düşünce ayrılığı gözetmeden bütün dünya insanını bir ve kardeş biliriz. İşte bu bilinçle bu yılki kutlama programımızda, Anadolu muzun rengarenk bir çiçek bahçesini andıran ruhunu gözler önüne sererek, onun bağrında yetişen gönül ellerini çağlar öncesinden bu güne taşıyıp, onların sevgi ve hoşgörü anlayışının günümüzde de devam ettiğine dikkat çekmek istedik. Son olarak sözlerimi Hacı Bektaşi Veli’ye ait şu dörtlükle tamamlamak istiyorum: Sevgi muhabbet kaynar yanan ocağımızda, Bülbüller şevke gelir gül açar bağrımızda, Hırslar kinler yok olur aşkla meydanımızda, Aslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, şehrin turizminin tanıtımı adına herkesin görevlerinin olduğunu söyledi.

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Mukaddes Kılıçlar’da, Turizm Bakan Ömer Çelik’in mesajını ileterek, “Kültür ve Turizm bilincinin geliştirilmesi çok önemlidir. Uluslar arası turizm payımız bu çalışmalarla hızla büyümeye devam edecektir. Özellikle gençlerimizi çok iyi yetiştirmeliyiz. Dünyada en fazla turist çeken 6. ülkeyiz. Yeniden 39. Turizm Haftasını kutluyorum” dedi.

Kaymakam Ali Akça’da, “Bir ülkenin ekonomik faaliyetlerini üç başlıkta toplayabiliriz. Tarım, sanayi ve turizm. İnegöl sanayi sektöründe oldukça ileridedir. Tarım sektörümüz de oldukça iyi durumdadır. İnegöl’ün turizm cenneti olan Oylat kaplıcaları var. Tarihi anlamda da şehir merkezinde ve mahallelerimizde tarihi yerlerimiz var. İnegöl aynı zamanda turizm cennetidir. Turizm cenneti olan İnegöl’ümüzün tarihi yerlerini tanıyıp, tanıtmamız gerekiyor” diyerek, haftayı kutladı.

Konuşmanın ardından 7 bölgenin turizm güzellikleri sinevizyon eşliğinde izletildi. Okul öğrencilerinden oluşan folklor ekipleri, Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait folklor gösterileri ile kutlamalara renk katarken, İnegöl Şems ve Mevlana Kültürünü Tanıtma Derneği Semazenlerin gösterisi de ilgi ile izlendi.

ÖDÜLE DOYMADILAR

Hafta kapsamında ilçe genelindeki okullar arasında düzenlenen Kompozisyon, Resim ve Şiir yarışmalarda derece alan öğrencilere İnegöl Belediyesi sponsorluğunda hediyeler takdim edildi. Liseler arası düzenlenen Fotoğraflarla İnegöl konulu Fotoğraf Yarışmasının birincisi Yunus Emre Lisesi öğrencisi Melih Şen, ikincisi Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Emine Şen, üçüncüsü ise Ticaret Meslek Lisesi Öğrencisi Fatmanur Esin oldu. Derece alan öğrencilere, çeşitli hediyeler takdim edildi.

YÖRESEL YEMEKLER

Programın ardından, okul yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan yöresel yemekler katılımcılara ikram edildi.

Editör: TE Bilişim