Çağlar, “Türk milleti zulme hiçbir zaman baş eğmemiş, imkânsızlıklara rağmen hürriyet tutkusundan vazgeçmemiştir. Başarıya ulaşmanın en önemli faktörünün inanmak olduğunun farkında olan ceddimiz, binlerce şehit vermesine rağmen milli şuurunu ve gelecek ümidini her daim diri tutmuştur. Yakın tarihimizde bu duruşun en bariz göstergesi 19 Mayıs 1919’dur. 19 Mayıs 1919 sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması değil, Türk Milleti’nin makûs talihini değiştiren bir sürecin de başlangıcıdır” dedi.

Başkan Çağlar, “Samsun’a Gazi Mustafa Kemal ile birlikte Türk Milleti’nin heyecanı taşınmış, tüm dünyaya örnek teşkil eden bir zaferin temelleri atılmıştır. Yüzlerce yıl savaşlarla tarumar olan Anadolu, 19 Mayıs ruhuyla yeniden bir şahlanışa geçmiştir. Bu heyecan 23 Nisan’da Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni teşekkül ettirmiş, yaklaşık üç yıl süren şanlı çarpışmalar sonucunda 9 Eylül 1922’de İzmir’de Türk milleti son sözü söylemiştir. Baştan sona viraneye dönen Anadolu’nun kurtuluşunun ve tekrardan varoluşunun sırrı 19 Mayıs 1919’da gizlidir. Şehit olan ama teslim olmayan, mağlup edilen ama asla esir edilemeyen Türk Milleti’nin mensupları 19 Mayıs ruhunu bugün her zamankinden daha iyi anlamak zorundadır. Zaman yine milli menfaatlerimizin aleyhine işlemekte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesinde belirttiği senaryo adım adım gerçekleşmektedir. Senaryo ne kadar karanlık, dış mihraklar ve taşeronları ne kadar güçlü olursa olsun Türk Gençliği ve Türk Milliyetçileri tüm bu oyunları boşa çıkarmaya kararlıdırlar” dedi.

Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Uğur Sabri Çağlar sözlerine şöyle devam etti: “Ülkü Ocakları, Gazi Mustafa Kemal’in istiklali ve istikbali emanet ettiği vazifesinin bilincinde bir gençliğin yetişmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürmekte, her geçen gün saflarını sıklaştırmaktadır. Milli heyecanımız mevcudiyetini korusun, Türkiye Cumhuriyeti payidar kalsın diye şartlar gerektirdiğinde canlarını bile vermeye hazır olan Ülkücü Türk Gençliği, 19 Mayıs ruhunu hala yaşamakta ve yaşatmaktadır. Bu ruh aramızda baki kaldığı sürece Anadolu için bir çıkış kapısı Türk Milleti için bir kurtuluş umudu hala var demektir. Ülkücüler 21. yüzyılın tüm kuşatmalarını yaracak, milletimizin kaderi olan zaferi mutlaka yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatanlaştıran ve bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal etmiş olan büyüklerimizi rahmetle, duayla anıyorum. Bin bir türlü kahpeliğe karşı mücadele eden ve tıpkı ecdadımız gibi yeri geldiğinde şehit, yeri geldiğinde gazi olmaktan sakınmayan polis ve askerlerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize en kalbi dualarımı iletiyorum. Vazifesinin bilincinde ve Atalarının izinde olan Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, bugünün anmayla beraber anlamaya vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti Türk Gençliğine, Türk Gençliği Ülkü Ocaklarına emanettir.”

Editör: TE Bilişim