İnegöl Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen, İnegöl Belediyesi önünden başlayıp Tarihi Mehter eşliğinde marşlar söylenerek Atatürk Anıtına kadar süren yürüyüşe Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, MHP Bursa Milletvekilli aday adayları Hayati Bedir ve Ümit Kaplan, MHP İlçe Başkanı Aytekin Torun ve yönetim kurulu üyeleri, Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar ile Ülkücüler katıldı.

NE MUTLU TÜRK´ÜM DİYENE

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, “1944´te Türkçü Turancı grup olarak anılan içerisinde Ülkü Ocaklarımızın kurucusu merhum başbuğ Alpaslan Türkeş beyefendinin de bulunduğu 23 vatan evladı, asker-yazar ve siyasetçilerin yer aldığı asil vatanperverler, komünizm belası ile mücadele için yazdıkları bir mektupla fikir beyanlarından dolayı tutuklanmış, biz Türk´üz, bizim dinimiz ve ırkımız uludur söyleminde bulunduklarından bir yıl beş buçuk ay hapse mahkum edilerek tabutluklara atılmışlardır. Kendi Türk yurdun da, Türk olmanın ululuğundan bahseden, komünizme, Siyonizm´e ve her türlü emperyalizme karşı olduklarını dile getiren her bin abide şahsiyet olan Milliyetçi Ülkücü hareketin kurucuları, dönemin Türk ve İslam düşmanı zihniyetinin cumhurun başında olması nedeniyle fikirlerini bedenleriyle hapsedeceğini, yok edeceğini düşlemiş demokrasi ve özgürlükler noktasında halt etmiştir” dedi.

Başkan Çağlar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ilkelerinden olan milliyetçilik ve cumhuriyetçiliği yine onun adını kullanarak hiçe sayan zihniyetin, komünizm düşüncesi bu gün ülkenizden silinmiş yok olmuştur. Mahkeme devam ederken dışarıda toplanan halk tarafından atılan Milliyetçi Türkiye sloganı için dayak attırılan gençler şimdi buradadır. Ülkücüler bu sarsılmaz dava olan, Türk İslam davasının nöbetçileri olmaya, milliyetçi Türkiye, Turan ve de nizamı alem ilahi kelimetullah hedeflerinde tahriklere kapılmadan yılmadan yıkılmadan aziz milletimize hizmet etmeye aslımızın ve neslimizin savunucusu olmaya devam edecektir. Ne Kara Elüllere ne de hain 15 Temmuz planlarına sergileyenler buradadır. Her şart ve durumda devletinin ve milletinin emrinde olan ülkücü hareket o günlerden bu günlere dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Engellenemez değil, hainliklere içerideki ve dışarıdaki pis mihrakların oyunlarına karşı engel tanımaz bir duruşu ve gücü vardır. Bu ruh ve gücü barındırmamızın bedelini ağır ödemiş bir davayız. Bu faturanın ödendiği tarih olan 3 Mayıs Türkçülük günüdür ve de bayramdır, kutlu olsun. Gençliğe çağrımız; Kurtuluşumuz İslam´da dirilişe, Milliyetçi Türkiye, Turan´a kadardır gençliğe çağrımız; Vatanseverlik Milliyetçilik ve Cumhuriyetçilik sloganla değil, çalışmakla sorumluluk bilinci ve sadakatle olur. Her dönemde güçlü olmakla kuvvetle değil sağlam imanla, inançla bilgi ve çalışmakla üretmekle mümkün olacaktır. Tüm halkımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Türk´ün bayramı kutlu olsun. Varlığım Türk varlığına armağan olsun, ne mutlu Türk´üm diyene” dedi.

Editör: TE Bilişim