Türkiye alkışlarken, alkollü sürücüyü tedavi eden sağlık çalışanına saldırdı. İnegöl de sağlıkçı ve sağlık personeline saldıran alkollü sürücüye tepkiler çığ gibi büyüyor.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya hızla yayılan Koronavirüs salgını nedeniyle ölüm riskine rağmen 24 saat özveriyle çalışan ve ailelerinin yanı sıra sosyal hayatlarından da feragat eden sağlık çalışanları dünyada olduğu gibi Türkiye'de de alkışlanarak desteklenirken, dün gece kaza yapan alkollü sürücü ise kendisini tedavi eden sağlık çalışanlarına saldırıp, darp etti. 


Olayın ardından sürücü gözaltına alınırken, İnegöllü vatandaşlar saldırıya tepki gösterip kınadılar.
Bayram Zülfüoğlu isimli vatandaş, “Kaza sonucunda bir vatandaş, sağlıkçıya saldırmış. Büyük ayıptır bu. Sağlıkçılarımız bizim için gece gündüz çalışıyorlar. Sağlıkçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu durumu kınıyoruz” dedi.


SALDIRIYA UĞRAYAN MUHABİR KONUŞTU
Saldırıya uğrayan muhabir Kadir İnci ise, “Dün akşam gece saatlerinde bir trafik kazası meydana geldi. Kazaya giden sağlık ekiplerine sürücü saldırıda bulunmuş. Ardından ambulansla getirilen sürücü, görüntü çektiğimiz sırada bana da saldırıda bulundu. Biz şikayetçi olduk. Ancak yine şahıs tedavi gördüğü sırada başka bir sağlık personeline de saldırdı. Bu tür olayları şiddetle kınıyorum. Türkiye de her akşam boyunca sağlıkçılarımız alkışlıyoruz. Kendini bilmez bir şahsın böyle davranması üzüntü verici. Devletimiz bu şahısla alakalı gereğini yapar diye düşünüyoruz” dedi.


ARTIK YETER
Genel Sağlık-İş İnegöl Temsilcisi Erman Açıkgöz de, “Dünya sağlık örgütü tarafından Pandemi olarak tanımlanan Covid-19 Corana virüs salgını Dünyanın her tarafında olduğu gibi ülkemiz de hayatı derinden etkilemekte toplum sağlığı için ciddi risk oluşturmaktadır. Devletimiz bu Pandemi ile mücadele kapsamında tedbirler almakta, alınan tedbirlerle salgının daha fazla yayılmasının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Bizler sağlık emekçileri olarak ülkemizi tehdit eden bu salgına karşı en ön cephede mücadele ederek halkımızın sağlığını korumak için gerekirse insan üstü gayretle tüm mesleki bilgi ve tecrübemizle halkımıza en kaliteli sağlık hizmetini sunmak üzere 24 saat görevimizin başındayız. Herkese evinde kal çağrısı yapıldığı bu günlerde. Bizlerle birlikte sizlere bu haberleri ulaştırmak, toplumun gerçek bilgiyi doğru bilgiyi almasını sağlamak için gece gündüz hastane bahçesinde görev yapan basın emekçisi muhabir arkadaşlarında sağlığı risk altında olmasın rağmen onlarda kutsal saydığımı mesleklerini icra etmeye devam etmektedirler. Ne yazık dün İnegöl Devlet Hastanesinde yaşanan iki mefhum saldırı bizleri görevimizi yaparken sadece virüs salgının da değil korunmaya çalıştığımız vatandaşlardan korunmamız gerektiğini bir kez daha göstermiştir. Elinde balta satır gibi aletleri alan kendini bilmezin Hastanemizde İç işleri bakanlığının genelgeleri gereği görevini yapan güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı yaralamaya belki de öldürmeye kast etmiştir. Daha bu olayın şoku atlatılmadan acil kapısında bizlerin haber alma hakkı için mücadele eden emek veren bir muhabir arkadaşımız yine kendini bilmez biri tarafından saldırıya uğramış darp girişiminde bulunulmuştur. Artık yeter. Sağlık bakanımızın başlattığı ve Cumhurbaşkanımız da destek vererek her akşam saat 21.00 de tüm balkonları doldurarak sağlık çalışanlarını alkışlayan halkımıza minnettarız. Onlar için mücadele ederken ne yorgunlara düşeceğiz nede yılgınlığa. Halkımızın sağlığı korumak için mesleki bilgi ve tecrübemizle bu salgına nasıl mücadele edilmesi gerekiyorsa, gerekirse hastanelerden çıkmadan görev yapacağımızdan hiç kimse şüphe duymamalıdır. Ancak artık yeter. Zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte artık şiddet son bulmalı şiddeti gerçekleştirenler değil yetenekler bile en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bizler sağlık emekçileri olarak can kurtarırken bir yandan şiddet korkusu yasamak istemiyorum. Bir kez daha artık son olması dileğiyle sağlık çalışanlarına ve basın emekçilerine yapılan şiddeti kınıyorum. Bu mefhum saldırılar artık son bulmalı. Ülkemiz de bu salgınla mücadelede herkes elinden geleni yapmalıdır. Halkımız evlerinde kalarak bizler hastanelerde hastalarımızla ilgilenerek basın emekçilerine halkımızı doğru bilgilendirip yapılması gerekenleri vatandaşa anlatarak bu salgınla mücadelede hizmet edecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim