İstanbul ve Bursa’daki tarihi yerlerin ziyaretinin ardından dün İnegöl’e gelen Bosnalı ekip, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Belediye Meclis salonunda bir araya geldi.

GELECEK DAHA GÜZEL OLACAK

Ziyarette, Başkan Yardımcısı Adil Kansu’nun çevirmenliğinde misafirlere yönelik konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl’e hoş geldiniz. İnşallah buradan iyi izlenimler elde edersiniz. Ben de Ramazan’ın 28’nci günü Donjivakuf’taydım. İftara katılmıştık. Bosna ile Türkiye’nin dostluğu zaten tartışılmaz. 2 yıldır orada iftar çadırı açıyoruz, ayrıca erzak dağıtımı yapıyoruz. Bizim ecdadımızın çevresine, dostlarına sahip çıktığı gibi biz de sahip çıkmaya çalışıyoruz. Sizlere tavsiyem, Türkiye, her zaman akıllarınızın bir kenarında olsun. Eğer Türkiye, istikrarlı, huzurlu olursa, inanıyorum sizlerde çok iyi olacaksınız. Dolayısıyla İnşallah gelecek daha güzel olacak” dedi.

HEPİMİZ KARDEŞÇE, BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE YAŞIYORUZ

İnegöl’den bahseden Aktaş, “İnegöl’ün nüfusu 236 bin. Burada mobilyacılık çok gelişti. İki tane organize sanayi bölgemiz var. Burası bir sanayi şehri. Burada işsizlik sıfır. İnegöl aynı zamanda köftesiyle de meşhur. Sanayi şehri olmasının yanında aynı zamanda da bir tarım şehri. İnegöl, Kafkas, Rumeli ve Balkanlar ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelenlerin oluşturduğu bir şehir. Hepimiz kardeşçe, birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE GÜZEL BİR GELİŞME SAĞLADI

Trevnik Şehrinden gelen ekibin koordinatörü Ali Çikotic ise, “Bulunduğumuz şehirde 180 yıldır yeni bir cami yapılmadı. Bu günlerde bir cami yapılıyor. Önümüzdeki Ramazan ayında da sizi şehrimizde ağırlamak isteriz. Türkiye’deki dini yaşamı ve tarihini daha iyi öğrenmek için geldik. Gençlik, ahlak ve maneviyatla yetişirse gelecek bizim için daha güzel olacak demektir. Türkiye, güzel bir gelişme sağladı. İnşallah bu bizim için bir model olur. Bizi İnegöl’de ağırladığınız için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Aktaş, 60 kişilik ekibin her birine İnegöl’ü tanıtan çini ile çeşitli tanıtım kitapçıkları hediye etti.

 

Editör: TE Bilişim